NaslovnicaVijestiBarcelona prodaje trojicu igrača kako bi dovela Philippea Coutinha

Barcelona prodaje trojicu igrača kako bi dovela Philippea Coutinha

Prema pisanju španjolskih medija, Barcelona će ove zime prodati čak trojicu igrača kako bi dobila novac za kupovinu Philippea Coutinha.

Barcelona prodaje trojicu igrača

Zvijezda Liverpoola je i u ovom prelaznom roku glavna tema, a katalonski klub još uvijek nije odustao od njegove kupovine. Blaugrana je prošlog ljeta navodno poslala tri ponude za 25-godišnjaka, ali su čelnici Liverpoola sve tri ponude odbili, te poručili kako on nije na prodaju.

Kako pišu engleski mediji, Coutinho je svoju posljednju utakmicu u crvenom dresu odigrao prošlog vikenda, kada je njegov tim na Anfieldu slavio rezultatom 2-1.

Barcelona će za njegove usluge platiti oko 160 miliona eura, ali prije toga, morat će se riješiti nekoliko igrača na koje Ernesto Valverde ne računa u nastavku sezone. U pitanju su navodno Arda Turan, Andre Gomes i Rafinha, koji će do kraja mjeseca napustiti Camp Nou.

Arda Turan nije skupio nijedan nastup otkako je na klupu Barcelone stigao Valverde, dok je Andre Gomes većinom ulazio sa klupe, te ima ukupno 14 nastupa ove sezone. Što se tiče Rafinhe, on se tek nedavno oporavio od teške povrede zbog koje je sa terena izbivao nekoliko mjeseci.

Trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp jučer je na pitanje o Coutinhovoj budućnosti u klubu rekao: “Sve što bih sad rekao bi samo stvorilo nove špekulacije, tako da nemam što reći. Stigao je zimski prelazni rok, to je sve. Nemam ništa za reći što bi pomoglo meni, igraču ili klubu.”

S druge strane, svoj komentar dao je i Ernesto Valverde, izjavivši: “Vidjet ćemo hoće li doći ili ne, on je sjajan igrač. Mi poštujemo Liverpool i poštujemo igrača. Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, ali sviđaju mi se igrači koje trenutno imam u timu.”

Brazilac je ove sezone u sjajnoj formi. U ukupno 20 nastupa u svim takmičenjima postigao je 15 golova i podijelio osam asistencija. Liverpool je trenutno četveroplasirani u Premier ligi sa 44 osvojena boda nakon 22 odigrane utakmice. Ispred njih su Chelsea sa dva boda više, Manchester United sa tri boda više, te vodeći Manchester City sa čak 62 osvojena boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!