Barcelona šalje šokantnu ponudu za bivšu zvijezdu Liverpoola

Barcelona je navodno zainteresovana za bivšeg veznjaka i zvijezdu Liverpoola, Dirk Kuyta. Prema Katalonskim medijima, Barca želi dodati iskustvo u svoje redove, a mnogi nazivaju Kuyta kao Barceloninog sljedećeg Henrik Larsona.

Dirk Kuyt

Larson je imao 33 godine kada je došao u Barcelonu 2004. godine. – Švedski napadač postigao je 174 gola za Celtic prije nego je prešao u Španjolsku.

35-godišnji Kuyt trenutno uživa u Feynordu, gdje postigao četiri gola u sedam utakmica.

Kuyt posjeduje mnogo iskustva koje bi se moglo pokazati korisnim za Barcelonu. Dirk je igrao u Holandiji, Turskoj i Engleskoj.

Holanđanin je dva puta bio igrač godine u svojoj zemlji, a iste nagrade su prethodno osvojili igrači poput Marco van Bastena, Denis Bergkamp i Johan Cruyff.

Svestrani veznjak je svoju zemlju predtavljao u tri finala Svjetskog prvenstva, uključujući i Brazil 2014. godine, gdje je igrao pet od šest utakmica za Holandiju.

Barcelona je trenutno pod zabranom transfera do januara. Ljetna pojačanja Alex Vidal i Arda Turan ne mogu također igrati zbog te zabrane.

Potencijalni transfer Dirka Kuyta u Barcelonu je viđen kao negativan potez od strane mnogih navijača Katalonskog kluba, koji vjeruju da mlade zvijezde Barce zaslužuju priliku da zablistaju.
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake: