NaslovnicaVijestiBarcelona u pregovorima sa napadačem Lyona

Barcelona u pregovorima sa napadačem Lyona

Prema pisanju španjolskih medija Barcelona je zainteresovana za dovođenje Alexandrea Lacazettea ovog ljeta i već su kontaktirali predstavnike Lyona sa kojima namjeravaju dogovoriti detalje transfera.

Barcelona u pregovorima sa napadačem Lyona

Iako se može pohvalitit jednim od najboljih trija u nogometu svih vremena, Lionelom Messijem, Neymarom i Luisom Suarezom, Barceloni ipak nedostaje napadačkih opcija, a Lacazette je po svemu sudeći savršen izbor, piše L’Equipe.

Lacazette je imao sjajnu prošlu sezonu u kojoj je postigao 31 gol u 40 nastupa u svim takmičenjima. Iako nema tako dobar učinak ove sezone, napadač ipak igra odličnu sezonu, a također bi trebao dobiti poziv reprezentacije za Europsko prvenstvo.

Iako bi interes Barcelone privukao pažnju bilo kojeg igrača, ovaj transfer bi mogao utjecati na Lacazetteovu karijeru. Ukoliko bi stigao na Camp Nouu, sigurno je da bi bio tek četvrta opcija u Barceloninom napadu, te ne bi dobijao toliko prilika koliko sada dobija u Lyonu.

Glavni razlog zašto Barcelona želi igrača poput njega je taj što Lacazette može igrati na mnogo pozicija u napadu, a pored toga, osim što mu je glavna specijalnost postizanje golova, Lacazette je i odličan playmaker. Kreirao je čak 38 prilika u francuskom prvenstvu ove sezone, iako je igrao na poziciji napadača.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!