NaslovnicaVijestiOvo je Barcelonina 'odmazda' Uefi koja je iznenadila mnoge

Ovo je Barcelonina ‘odmazda’ Uefi koja je iznenadila mnoge

Barcelonina potprdsjednika, Sussana Monje danas je zvanično podržala Superligu.

iznenadila mnoge

Superliga je ideja američkog biznismena Stephana Rossa koji je vlasnik NFL ekipe Miami Dolphins, i koji bi mogao dati značajnu financijsku potporu klubovima koji bi podržali njegovu Superligu, uostalom to je jedan od razloga zbog kojeg i Barcelona podržava osnivanje ovog takmičenja.

Američki milijarder nedavno je održao sastanak sa zvaničnicima engleskih velika,a Uniteda, Arsenala, Chelseaja, Liverpoola i Cityja u londonskom hotelu Dorchester, a tamošnji mediji pišu da su sastanak svi napustili zadovoljni.

Razlozi zbog kojeg jedan od najvećih europskih klubova, Barcelona podržava osnivanje ovog takmičenja je nerijetke kazne UEFA-e Barceloni. Podsjetimo, Barcelona je nedavno imala kaznu o zabrani dovođenja igrača, koja je sada istekla, i u tom periodu katalonski klub nije mogao registrovati nijednog igrača. UEFA često kažnja Barcelonu i zbog separatističkih zastava koje njeni navijači redovno ističu na utakmicama, bilo ligaškim ili europskim.

Mnogi ovu odluku Barcelone smatraju kao neku vrstu ‘odmazne’ europskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji.

“Moramo podržati tu novu ligu, jer se trenutno ne možemo osloniti samo na organizacije kao što su UEFA i FIFA, a one nisu dovoljno dobre i moraju značajno poboljšati svoje djelovanje”, rekla je danas potpredsjednica Barcelone.

Barca je tako postala treći klub koji otvoreno podržava ovo takmičenje, nakon Bayernovog predsjednika Karl-Heinzea Rummeniggea, te Juventosovg Andree Agnelija.

Barcelona je u svojoj istoriji ukupno pet puta osvajala najveće Uefino takmičenje, Ligu prvaka. Jučer su se plasirali u četvrtfinale jer su savladali Arsenal i u revanš meču na Camp Nouu. Najbolji strijelci u ovom prestižnom takmičenju iz redova Barcelone su Leo Messi sa šest golova, i Luis Suarez, koji je sinoć postigao sjajan gol, sa isto toliko golova. Katalonski klub je prošlogodišnji osvajač Lige prvaka, a kada pogledamo sve utakmice u Ligi prvaka ikada Barcelona ima 163 pobjede od 273 utakmice, 61 neriješena ishoda i 51 poraz, što je odličan učinak.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!