NaslovnicaVijestiBarry: Još ne namjeravam završiti karijeru

Barry: Još ne namjeravam završiti karijeru

Nogometaš Evertona Gareth Barry rekao je danas da još ne namjerava završiti karijeru.

završiti

Barry je za 18 godina odigrao 611 prvenstvenu utakmicu i nedostaje mu 21 da izjednači rekord Ryana Giggsa po broju utakmica u Premier ligi. On je igrao za Aston Villu i Manchester City, odakle je prije tri godine prešao u Everton. Ugovor s liverpulskim klubom ističe mu za godinu dana.

Barry je rekao da je u pojedinim trenucima razmišljao treba li završiti karijeru.

“Nekada je teško. Psihički prolaziš kroz težak period kada ekipa ne pobjeđuje i pomisliš: ‘Da li bi i dalje trebao igram ovdje, da li da prekinem’? Ali, nastavio sam igrati. Dugo sam razgovarao s prijateljima koji su završili karijeru , a prije toga sa starijim igračima i jednu stvar su mi svi rekli – igraj dok možeš “, rekao je Barry za Sky.

Barry je naveo da igrači uvijek moraju se trude da zadrže pozitivan stav i da će inače pasti u formi, pogotovo kako godine prolaze.

“Znaš da će tvoja uloga biti sve manja kada dođeš u određene godine, ali nastaviš. Ja sada kao i kada sam imao 17 godina, dajem 100 posto na treninzima i ako trebam treneru izaći ću na teren i pokušati obaviti svoj posao”, dodao je tridesetpetogodišnji fudbaler sredine terena.

Nakon 18 kola Everton je sedmi na tablici u Premier ligi, a Barry je rekao da je važno strpljenje.

“Mislim da svi moraju biti malo strpljiviji ove sezone. Novi trener, novi vlasnik. Treneru treba vrijeme procijeniti sve, ekipu i igrače. Treba svima pružiti šansu. Siguran sam i da novi vlasnik želi postići dobre rezultate s Evertonom”, rekao je Barry.

Barry je 12 godina nastupao za reprezentaciju Engleske, odigrao je 53 utakmica i postigao tri gola.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!