NaslovnicaVijestiBarry pred obaranjem Giggsovog rekorda, evo kako je Velšanin na to reagovao

Barry pred obaranjem Giggsovog rekorda, evo kako je Velšanin na to reagovao

U ponedjeljak navečer će biti oboren jedan od najzanimljivijih rekorda u Premier ligi.

Barry pred obaranjem Giggsovog rekorda

Naime, Arsenal će ugostiti West Bromwich Albion, a za Garetha Barryja to će biti 663. utakmica u Premier ligi, čime će oboriti rekord legendarnog Ryana Giggsa koji iznosi 632 utakmice.

Giggs je u karijeri igrajući samo u dresu Manchester Uniteda osvojio nevjerovatnih 13 ligaških titula u čak 963 nastupa za ‘Crvene vragove’.

S druge strane, Barry nije imao tako uspješnu karijeru. Osvojio je tek jednu titulu prvaka Premier lige, a nastupao je za Aston Villu, Manchester City, Everton, te WBA.

On je imao intervju za bivšim Giggsovim suigračem Philom Nevillom, koji mu je prenio zanimljivu poruku od strane legendarnog Velšanina.

[su_cashout]

“Imao sam intervju sa Philom Nevillom i on mi je prenio poruku od Giggsa preko telefona. Čestitao mi je na tome”, rekao je Barry.

“Lijepo je to čuti od njega, koji će mi predati taj rekord. Ipak, nije se zahvalio za 6-1 na Old Traffordu. Najbolji igrači brišu svoje uspomene vrlo brzo. Rekao je da je taj rekord bio teži za njega jer je igrao u većem klubu u karijeri. Pošteno s njegove strane, neću raspravljati s njim o trofejima i takvim stvarima.”

“Očito smo obojica bili sretni jer nismo imali povreda koje bi nas zaustavile na ovom putu. Ryan je jedna od najvećih legendi engleskog nogometa. Igrati na vrhunskom nivou sa 40 godina, to se mora poštovati.”

“Želim igrati što je duže moguće. Svi mi govore da igram što duže mogu, jer kada napustim nogomet bit će dovoljno vremena za druge stvari u životu. Nisam ni mislio da ću doći do ove cifre. Kada stignete do svoje 500. utakmice već počinjete razmišljati o mirovini. Međutim, ja sam nastavio igrati.”

[su_premierleague]

[su_live_koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!