NaslovnicaVijestiBartra svjedočio na sudu, progovorio o drami koju je preživio tokom napada

Bartra svjedočio na sudu, progovorio o drami koju je preživio tokom napada

Nogometaš Borussije iz Dortmunda Marc Bartra svjedočio je na suđenju optuženom za prošlogodišnji napad na autobus sa igračima tog kluba.

Bartra se danas pojavio na sudu, a njegovu izjavu je nakon svjedočenja prenio odvjetnik Alfons Becker.

“Bojao sam se za svoj život. Plašio sam se da nikada više nikada neću vidjeti svoju porodicu”, rekao je Bartra.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Bartra je povrijeđen kada su tri eksplozije pogodile klupski autobus koji je napuštao hotel i krenuo ka stadionu, na utakmicu Lige prvaka sa Monacom, 11. travnja 2017.

Optuženi za taj napad, imenovan kao 28-godišnji Sergej W, u skladu s pravilima privatnosti u Njemačkoj, ranije ovog mjeseca je priznao da je to uradio, ali je rekao da nikoga nije želio da povrijedi ili da ubije.

U početku, tokom sprovođenja istrage i uviđaja, sva saznanja su govorila da je napad terorističke prirode, i da se povezuje sa radikalnim Islamom, odnosno tzv. Islamskom državom.

Transfer glasine: City spremio ponudu za igrača Chelseaja, Giroud do kraja januara napušta Arsenal, United ostaje bez Ibrahimovića

PROVJERENI IZVORI IZ ITALIJE TVRDE: Chelsea čini sve da dovede Džeku, on želi u London, ali…

Međutim, optužnica je podignuta protiv Sergeja W – marketara, odnosno brokera – koji se nadao da će zaraditi novac ako zbog napada na cijeli tim njihove akcije na berzi padnu, kazali su tužitelji na slučaju.

Trgovac akcijama ima 28 godina, i odsjedao je u hotelu koji se nalazi u blizini mjesta gdje su tri bombe eksplodirale u Dortmundu, u 19:16 minuta. Razvoj situacije je pratio iz svoje hotelske sobe.

Policija je slučaj vodila pod terorističkim napadom, budući da je pronađeno pismo u kojem su stajale poruke karakteristične za napade koje izvodi takozvana Islamska država ili terirističke organizacije srodnje njoj.

Ipak, tokom istrage pojavilo se dosta sumnje u sve te navode, a zaključeno je da pismo ima namjeru da istražitelje odvede u pogrešnom pravcu.

Osumnjičeni koji se nalazi u pritvoru ima njemačko i rusko državljanstvo, a optužen je za pokušaj ubistva. On je uhapšen 10 dana poslije napada, a suđenje je počelo prošlog mjeseca.

Odvjetnik odbrane je ranije naveo da je optuženi pokušao da izvede “realnu simulaciju napada” kako bi profitirao od pada akcija Borussije Dortmund. Međutim, odvjetnik koji predstavlja nogometaše Borussije rekao je da tvrdnja da je optuženi samo želio da simulira napad “nije vjerovatna”.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!