NaslovnicaVijestiBastian Schweinsteiger: Manchester Unitedu je potreban "ubilački instinkt"

Bastian Schweinsteiger: Manchester Unitedu je potreban “ubilački instinkt”

Njemački reprezentativac i član Manchester Uniteda, Bastian Bastian Schweinsteiger izjavio je da njegov tim mora otkriti svoj “ubilački instinkt” ispred gola protivnika ukoliko se želi natjecati za titulu prvaka.

bastian schweinsteiger

“Crveni vragovi” su pali na četvrto mjesto u Premier ligi nakon remija od 0-0 protiv West Hama, što je njihova šesta neriješena utakmica ove sezone. Tim sa Old Trafforda je također prošlog vikenda ispustio šansu da preuzme vrh tabele, kada su odigrali neriješeno i protiv Leicestera, a Schweinsteiger vjeruje da je slaba završnica najviše kriva za loše rezultate.

“U svakoj utakmici stvorimo dosta prilika, ali ne pretvaramo ih u golove. U takvim slučajevima je nemoguće pobjeđivati. Želja za postizanjem gola kod svakog igrača mora biti veća. Ukoliko se propusti neka prilika, mora postojati kajanje i bijes.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

“Kod velikih napadača kao što su Ronaldo, Messi i Thomas Müller je takva stvar. Riječ je o stavu igrača. Oni imaju veliku želju da postižu golove, a pored želje imaju i kvalitet koji je potreban. Stav je jako bitan ukoliko želite postići gol.”

“Trebamo više emocija, više borbe i želje za postizanjem golova. Svi se trude u klubu, ali moramo već jednom početi zabijati sve te prilike koje stvorimo i pobjeđivati timove kao što su West Ham na domaćem terenu, inače ne možemo pričati o osvajanju trofeja. Igrači nisu uplašeni ispred gola protivnika, radi se o ‘ubilačkom instinktu’. Imamo igrače koji su sposobni postići dosta golova, ali to nam treba iz utakmice u utakmicu.”

Kako stvari stoje, taj “ubilački instinkt” se mora vratiti u tim pred utakmicu protiv Wolfsburga u okviru Lige prvaka, ili će Manchester United ispasti iz iste.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!