NaslovnicaVijestiBavarci desetkovani: Bayern Munchen oslabljen putuje na gostovanje

Bavarci desetkovani: Bayern Munchen oslabljen putuje na gostovanje

Bavarci desetkovani, Bayern Munchen oslabljen putuje na gostovanje. Ekipa Bayern Munchena biće značajno oslabljena na gostovanju kod Borussije Monchengladbach u subotu.

Bavarci desetkovani

Aktuelni prvak Njemačke ne može da računa na trojicu standardnih prvotimaca. Guardiola će morati da pronađe alternativu za poređene Douglasa Costu, Davida Alabu i Arjena Robbena.

Costa je povrijedio butni mišić i odsustvovaće vjerovatno do 19. decembra, Robben bi trebalo da se vrati na teren sljedećeg vikenda, a Alaba tek od januara.

Bayern Munchen je lider Bundeslige sa 40 bodova, 8 više od najvećeg rivala Borussije Dortmund.

Bayern je osnovan 1900. godine u Münchenu, a ekipu je činilo 11 igrača predvođenih Franz Johnom  . Nekada je svoje utakmice igrao na Olimpijskom Stadionu, ali se preselio na novi stadion po imenu Allianz Arena 2005. godine. Bayern je najpoznatiji klub u Njemačkoj, te broji oko 151.229 (novembar 2009) navijača. Sa 2535 navijačkih klubova, kojima 181.688 članova pripadaju, je poslje Sport Lisboa e Benfica i FC Barcelona, najveći sportski klub na svijetu. Ovaj klub je, također, jedan od četiri kluba, koji su osvojili sve tri velike evropske trofeje.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Allianz Arena je nogometni stadion lociran na sjeveru Münchena, u distriktu Fröttmaning. Nakon otvaranja 30. maja 2005. godine, prijateljskom utakmicom između TSV 1860 Münchena i 1. FC Nürnberga, stadion je bio domaćin svečanog otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine. Allianz Arena je zamijenila Olimpijski stadion, koji je bio domaći stadion TSV 1860 Münchena i Bayern Münchena.

Stadion ima kapacitet 69.901 gledalaca. Vanjski dio se sastoji od 1056 ploča u obliku dijamanta. Svaka od njih daje odsjaj u tri boje (crvena, plava ili bijela).

Veliki finansijski usluživač, Allianz, kupio je prava na naziv stadiona za narednih 30 godina. Tokom Svjetskog prvenstva u nogometu 2006. godine bio je poznat kao FIFA World Cup stadion München.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!