NaslovnicaVijestiBayern krenuo u napad na Arsenalovog veznjaka

Bayern krenuo u napad na Arsenalovog veznjaka

Bayern krenuo u napad na Arsenalovog veznjaka Mesuta Ozila. Timovi koji se već nekoliko godina sastaju u Ligi prvaka, uskoro bi mogli da započnu novu bitku, ovaj put van terena.

Bayern krenuo u napad

Kako javljaju engleski i njemački mediji, Bayern već godinama unazad sa divljenjem prati igre njemačkog reprezentativca Mesuta Ozila, kojeg će pokušati svim silama dovesti u januaru.

Bavarski gigant već pet godina prati i pokušava da dovede ovog sjajnog ‘playmakera’, još od Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je pokazao da se radi o velikom igraču.

Navodno je Bayern ustupio u kontakt sa Ozilom, ali ovaj je to odbio jer je htio da se oproba negdje van svoje zemlje.

Pep Guardiola je veliki ljubitelj ovog sjajnog veznog igrača, pa je s toga pitao Wengera još prošle godine da proda Ozila, no to ovaj nije dopustio.

Njemački mediji još pišu da Bayern neće propustiti i ovu priliku te da će dati sve samo da dovedu ovog 27-godišnjaka na Allianz Arenu.

Mesut Ozil je u Arsenal stigao iz Real Madrida, 2. septembra 2013. godine za 42.4 miliona funti. Ako smo dobro obaviješteni, to ga čini najskuplje plaćenim njemačkim igračem svih vremena. Za Topnike je debitirao protiv Sunderlanda, 14. septembra 2013. godine, gdje je Ozil asistirao Giroudu u 11 minuti utakmice, a Arsenal je na kraju pobijedio rezultatom od 3-1. Tri dana kasnije debitirao je i u Ligi prvaka protiv Marseille-a.

Prvi gol je postigao protiv Napolija u Ligi prvaka u pobjedi Arsenala od 2-0. Bio je također nominovan za Ballon d’Or sa svojim bivšim saigračem Cristianom Ronaldom. Da li će Guardiola uspjeti ubijediti Wengera da pusti ovog nevjerovatnog veznjaka ostaje nam da sačekamo januar i vidimo.
[touchcarousel id=’1′]
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!