NaslovnicaVijestiBayern Munchen sprema ponudu za zvijezdu Borussije Dortmund

Bayern Munchen sprema ponudu za zvijezdu Borussije Dortmund

Bayern Munchen je navodno zainteresovan za dovođenje zvijezde Borussije Dortmund Christiana Pulišića sljedećeg ljeta.

Bayern sprema ponudu za Pulišića

Kako pišu njemačke novine Sport Bild, prvak Njemačke u reprezentativcu Sjedinjenih Američkih Država vidi pravu dugoročnu zamjenu za Arjena Robbena i Francka Riberyja, koji po svemu sudeći igraju svoju posljednju sezonu na Allianz Areni.

19-godišnjak je u posljednje vrijeme privukao pažnju mnogih europskih velikana, uključujući i Manchester United, te Liverpool. Njegova trenutna vrijednost se procjenjuje na oko 45 miliona eura, iako u Borussiji zasigurno neće biti spremni pustiti ga za tu cifru.

To je razumljivo, s obzirom da je Pulišić jedan od najtalentiranijih mladih igrača trenutno u svijetu nogometa, te posebno zbog činjenice da je klub napustio dugogodišnji napadač Pierre-Emerick Aubameyang, koji je ove zime prešao u Arsenal u transferu vrijednom 64 miliona eura.

Iako ima tek 19 godina, mladi krilni igrač je već ostavio veliki trag u dresu Borussije u prethodne tri sezone, tokom kojih je skupio ukupno 81 nastup u žutom dresu, postigao 11 golova i podijelio 15 asistencija. Njegovu igru krasi odlična tehnika i kontrola lopte, te jako brza promjena brzine kretanja, tako da interes mnogih europskih klubova, uključujući Bayern, ne iznenađuje.

[su_bonus]

U Bayern Munchenu se uskoro bliži smjena generacija, a to je potvrdio i predsjednik kluba nedavno izjavivši kako je upravo zbog tog razloga i doveden bivši trener Jupp Heynckes. Nedavno je potvrđen i dolazak veznog igrača Schalkea i njemačkog reprezentativca Leona Goretzke na Allianz Arenu, što je prvi korak tog procesa.

Iako je Borussia Dortmund u posljednjih nekoliko prelaznih rokova pokazala kako je naučila na greškama (puštanjem Roberta Lewandowskog, Matsa Hummelsa i Marija Gotzea) prodavši nekoliko zvijezda za ogromne novce, ostaje da vidimo hoće li uspjeti toliko novca izvući i od najvećeg rivala u Bundesligi, koji nije poznat po velikom trošenju.

Pulišić je ove sezone odigrao ukupno 26 utakmica u dresu Borussije u svim takmičenjima, od čega 19 u Bundesligi, te je postigao četiri gola i podijelio dvije asistencije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!