NaslovnicaVijestiBayern najavom za Ligu prvaka razljutio mnoge, no uslijedilo je izvinjenje

Bayern najavom za Ligu prvaka razljutio mnoge, no uslijedilo je izvinjenje

Večeras se igra velika dvoboj u Ligi vaka između Bayerna i Juventusa. U revanš utakmici osmine finala saznaćemo putnika za četvrtinu finala gdje su svoje utočište već našli Wolfsburg, Real Madrid, Atletico, Benfica i Manchester City.

Bayern

Bayern Munchen je na svojoj Twitter stranici objavio poster kao najavu za večerašnju utakmicu na Allianz Areni, ali on se nije dopao svima. Naime, sporne su tračnice koje su Talijane asocirale na koncentracijske logore pod kontrolnom nacističke Njemačke iz Drugog svjetskog rata.

Odmah nakon postera oglasio se član Italijanske židovske zajednice.

“Ovo je velika greška Bayerna koju su trebali izbjeći. Neprihvatljiva greška, u njemačkom klubu bi trebali obratiti pažnju na komunikaciju. Ne želim da mislim da je to učinjeno namjero, već da je riječ o pogrešci. Navijač sam Rome, ali večeras želim pobjedu Juventusa, pogtovo nakon ove greške Bayerna”, rekao je član židovske zajednice za italijanski list Corriere Dello Sport.

Kao i što su očekivali, ubrzo su dobili izvinjenje od strane bavarskog kluba.

“Nažalost, poster je protumačen na pogrešan način. On ne prikazuje istorijske događaje. Nije nam to bila namjera. Ako smo uvrijedili navijače Juventusa ili bilo koga drugog, duboko se izvinjavamo. Posterom smo željeli pokazati sportski aspekt i borbu koja nas očekuje u osmini finala Lige prvaka”, stoji na Twitter profilu Bayerna.

Bayern je prošle sezone zaustavljen u polufinalu kada ga je izbacila Barcelona. Ove sezone su grupnu fazu prošli rutinski. U grupi F imali su 15 bodova (6 pobjeda i 1 remi), te gol razliku +16. Bayern se smatra jednim od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, ali tu ulogu im sigurno neće biti lako opravdati, jer pored njih ima još kvalitetnih europskih klubova. Bayern će večeras, kao i Juventus igrati značajno oslabljen, a ukoliko već niste, možete pročitati analizu večerašnjeg susreta Bayerna i Juventusa, kao i prijedloge šta odigrati na kladionici za ovaj meč.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!