NaslovnicaVijestiBelgijski izbornik objasnio razliku između Bentekea, Lukakua i Batshuayija

Belgijski izbornik objasnio razliku između Bentekea, Lukakua i Batshuayija

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots izjavio je da će izabrati napadače za predstojeće Europsko prvenstvo na temelju onoga što svaki od njih ima za ponuditi, a ne na temelju trenutne forme, također je istaknuo da je Christian Benteke njegova trenutno najbolja opcija.

Belgijski izbornik objasnio razliku između Bentekea, Lukakua i Batshuayija

Benteke se mučio sa pronalaskom forme otkako je stigao u Liverpool prošlog ljeta i, iako ima sedam golova u Premier ligi ove sezone, veoma teško se snalazi u sistemu Jurgena Kloppa.

25-godišnjak je posljednju ligašku utakmicu odigrao u porazu rezultatom 2-0 protiv West Hama 2. siječnja, a to je dovelo do sumnji da bi Benteke možda mogao biti izostavljen sa liste igrača koji putuju na EURO ovog ljeta.

Njegov sunarodnjak Romelu Lukaku je, s druge strane, u impresivnoj formi. Postigao je 18 golova u dresu Evertona ove sezone u Premier ligi, dok je treća opcija u napadu igrač Marseillea Michy Batshuayi na brojci od 13 postignutih golova u francuskom prvenstvu ove sezone.

Međutim, izbornik Wilmots izjavio je da će birati napadače na osnovu njihovih kvaliteta, a ne na osnovu forme ove sezone.

47-godišnjak je također priznao da je Liverpoolova ‘devetka’ za sada najbolja opcija kada je u pitanju komunikacija sa ostalim igračima i filozofija koju njegov tim igra.

“Birat ću napadače na osnovu onoga što imaj uza ponuditi, a ne na osnovu njihove forme u posljednjih nekoliko mjeseci. Batshuayi je veoma brz i pokretan, Benteke je dobar u igri sa glavom i u povezivanju sa ostalim igračima. Lukaku ima brzinu i snagu. Moj izbor će ovisiti i o krilnim igračima koje izaberem.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!