NaslovnicaVijestiBellarabi ušao u povijest Bundeslige!

Bellarabi ušao u povijest Bundeslige!

Karim Bellarabi, nogometaš Bayera iz Leverkusena, ušao je u povijest Bundeslige pošto je postigao jubilarni 50.000 gol u ovom natjecanju.

povijest Bundeslige

Fudbaleri Bayera iz Leverkusena pobijedili su sinoć u gostima Augsburg s 3:1 u prvoj utakmici 21. kola njemačkog prvenstva, ali je meč ostao upamćen po tome što je u njemu postignut 50.000. gol u Bundesligi.

Leverkusen je poveo u 23. minuti, kada je Kai Havertz je prošao u šesnaesterac Augzburga i proigrao Karima Bellarabija, koji je mirno smjestio loptu u mrežu i tako dostigao broj od 50.000 golova u natjecanju, ušavši u povijest Bundeslige.

Prva sezona Bundeslige igrala se 1963. i 1964. godine. Najbolji strijelac ovog natjecanja svih vremena je legendarni napadač Bayern Münchena Gerd Müller, koji je u razdoblju od 1965. do 1979. godine postigao 365 golova, odnosno, davao je 0,85 golova po meču.

Na ovosezonskoj listi strijelaca vodeći je Pierre-Emerick Aubameyang iz Dortmunda, a slijede ga Bayernov Lewandowski i Kolnov Modeste.

Preostala dva gola za Bayer postigao je Chicarito, u 40. i 65. minuti, dok je strijelac za Augsburg bio Dominik Kohr u 60. minutu.

Leverkusen je sada osmi na tabeli sa 30 bodova, četiri manje od Herthe, koja je na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u europska natjecanja.

Augsburg je ostao na 14 bodova na 13. mjestu.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!