NaslovnicaVijestiBellerin: On je najbolji golman u Premier ligi

Bellerin: On je najbolji golman u Premier ligi

On je najbolji golman u Premier ligi, rekao je Hector Bellerin sinoć poslije utakmice protiv Stoke-a, koju je Arsenal odigrao neriješeno, bez golova. Golmanov saigrač kaže da je 33-godišnjak inspirisao i dao veliko samopouzdanje odbrani Topnika od dolaska iz Chelseaja na ljeto prošle godine.

On je najbolji golman u Premier ligi

Prema Arsenalovom Hectoru Bellerinu, Petr Cech je najbolji golman u Premier ligi.

Cech se pridružio Arsenalu iz Chelseaja u dogovoru koji je iznosio 10 miliona funti u junu prošle godine i nastavio je svoju impresivnu sezonu sa nevjerovatnim nastupom protiv Stoke Cityja u sinoćnoj utakmici.

Taj impresivni nastup sinoć je naveo Wengera da ga označi kao “izvanrednim”, a Bellerin je podržao i potvrdio riječi svog menadžera.

“Mi se osjećamo sigurnim kada je on na golu”, rekao je igrač Arsenala.

“To su bile nevjerovatne odbrane i veoma je važno imati dobrog golmana u timu, a Petr Cech je jedan od najboljih. Mislim da je odbrana mnogo bolja, jer nam je on dao veliko samopouzdanje.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Mnogo nam pomaže kada je ekipa dobra u defanzivi i kada je ista odbrana igrala mnogo utakmica zajedno, a ono što nam daje najveće samopouzdanje je činjenica da imate najboljeg golmana u Premiershipu.”

“Ne tako davno, on je oborio rekord bez primljenog gola, tako da kada se okrenete, lijepo je vidjeti da je na golu jedan nevjerovatan golman i to je vrlo važno za nas. Veoma smo sretni što ga imamo.”

Prije Arsenala je nastupao jedanaest godina za Chelsea. Uz Chelsea nastupao je za češke klubove Viktoriju iz Plzena, Blšany i prašku Spartu, te za francuski Stade Rennais. U tri sezone (04./05., 06./07. i 07./08.) za redom Čech je proglašavan najboljim vratarom Lige prvaka.

Arsenal ostaje na vrhu tabele iznad Leicester Cityja gdje ih dijeli samo gol razlika sa 44 boda u 22 utakmice.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!