NaslovnicaVijestiBenitez odlučan u namjeri da ga dovede: Real Madrid kupuje u Romi

Benitez odlučan u namjeri da ga dovede: Real Madrid kupuje u Romi

Benitez odlučan u namjeri da ga dovede. Real Madrid kupuje u Romi. Prema pisanju španske Marce i ovaj velikan se uključio u borbu za Miralema Pjanića. Riječ je o Real Madridu, a sasvim sigurno ovo nije samo glasina jer je španski list Marca “klupski glasnik” Reala.

Benitez odlučan u namjeri

Podsjećamo vas da je Pjanić ove sezone u 15 nastupa za Romu postigao i 8 golova, a također se spominjalo i da je Barcelona zainteresovana za ovog sjajnog veznjaka Bosne i Hercegovine.

Vrijedi spomenuti i to da je Pjanić često spominjao da je njegov omiljeni klub Real Madrid i da mu je Zinedine Zidane uvijek bio idol.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

1

Miralem Pjanić (rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina) je bosanskohercegovački fudbaler i član bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije. Trenutno nastupa za A.S. Romu.

Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu sa porodicom je izbjegao u Luksemburg. Miralemov otac Fahrudin bio je golman FK Jedinstva iz Brčkog, te FK Drine iz Zvornika. Ime majke mu je Fatima, te ima brata Mirzu i sestru Eminu.

Nogometnu karijeru počeo je u omladinskom pogonu kluba Schifflange 95 iz Luksemburga. 2004. godine prelazi u omladinski pogon franscuskog FC Metza, za koje je 2007. godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

U Francuskoj prvoj ligi debitovao je 17. augusta 2007. godine na utakmici između FC Metza i PSG-a. Već poslije treće odigrane utakmice u koju je ušao sa klupe, ukazuje mu se puno povjerenje i tako postaje standardan igrač. Svojim sjajnim nastupima počeo je privlačiti pažnju velikih evropskih klubova, te ubrzo prelazi u Olympique Lyon.

6. juna 2008. godine za 8 miliona eura prelazi u Lyon.. Svoj prvi gol za Lyon postigao je u utakmici doigravanja za Ligu prvaka protiv Anderlechta u visokoj pobjedi od 5-1. Samo nekoliko dana kasnije postiže svoj prvi gol za Lyon u prvoj ligi Francuske na utakmici protiv Auxerrea.. Međutim, sigurno jedan od najvažnijih golova u njegovoj karijeri je onaj naSantiago Bernabeu protiv Real Madrida, kada je postigao izjednačujući gol za 1-1, što je njegovom timu bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

31. augusta 2011. godine za €11 miliona prelazi u A.S. Romu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!