NaslovnicaVijestiZADNJI DAN: Barcelona dovodi tri pojačanja, Real Madrid šalje ponudu od 120...

ZADNJI DAN: Barcelona dovodi tri pojačanja, Real Madrid šalje ponudu od 120 miliona za zvijezdu Premier lige!

Danas je posljednji dan zimskog prelaznog roka, te posljednja prilika da se klubovi iz liga petice pojačaju pred drugi dio sezone. Donosimo vam listu najvažnijih špekulacija na transfer tržištu.

Barcelona dovodi tri pojačanja

Ivan Rakitić ostaje na Camp Nouu
Veznjak Barcelone i reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić ne namjerava napustiti redove katalonskog giganta, te priznaje da želi potpisati novi ugovor sa Blaugranom. On je u intervjuu nakon pobjede protiv njegovog bivšeg kluba Seville u Kupu Kralja rekao: “Uvijek sam govorio da želim ostati ovdje i nastavit ću to govoriti. Ovdje sam više nego sretan i želja mi je ostati još dugo. Podsjetio sam predsjednika na produženje mog ugovora.”

Rakitić se povezivao sa odlaskom u redove Paris Saint-Germaina prošlog ljeta, ali su ‘Parižani’ navodno odustali od njegovog dovođenja. 30-godišnjak ima još dvije godine ugovora sa španjolskim prvakom, a po svemu sudeći karijeru namjerava završiti na Camp Nouu.

U Barcelonu stižu još tri pojačanja
Barca je već ove zime dovela Kevin-Princea Boatenga na posudbu iz Sassuola, kao i dogovorila dolazak zvijezde Ajaxa Frenkiea de Jonga u ljetnom prelaznom roku. Međutim, na tome se ne namjeravaju zaustaviti.

Jean-Clair Todibo, koji je već potpisao predugovor za dolazak u Kataloniju na ljeto, danas bi trebao stići na Camp Nou. Njegov dolazak na kraju sezone je već potvrđen, ali predstavnici Barce čine sve kako bi se transfer dogodio danas, a ne za pet mjeseci. Drugo pojačanje dana mogao bi biti Gabriel Novaes. Navodno, brazilski napadač će se Messiju i ekipi pridružiti na posudbu iz Sao Paula do kraja sezone, te dolazi kao rezerva Luisu Suarezu.

Pored ovoga, španjolski mediji su objavili i informaciju o još jednom poslu koji do kraja dana planiraju završiti čelnici Barce, a riječ je o transferu Emersona Aparecida Leite De Souze Juniora, ili samo Emersona, koji će otići u redove Real Betisa, ali će Katalonci platiti dio tog transfera. Naime, oni će otkupiti 50 posto njegovog ugovora, te će igrača ‘dijeliti’ sa Andalužanima, čiji će dres nositi.

Real Madrid kreće po Kanea
Zanimljivo bi moglo biti i u prostorijama najvećeg Barcinog rivala Real Madrida. Naime, Los Blancosi namjeravaju krenuti po zvijezdu Tottenham Hotspura i jednog od najboljih napadača svijeta Harryja Kanea, za kojeg će ponuditi 120 miliona eura, a njemu ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan 12 miliona eura po sezoni. Predsjednik Spursa Daniel Levy je zainteresovan za ovu ponudu, ali ne namjerava prodati engleskog reprezentativca do kraja sezone, iako je on trenutno povrijeđen, te neće nastupiti još minimum mjesec dana.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!