NaslovnicaVijestiBenitez u pregovorima sa novim klubom

Benitez u pregovorima sa novim klubom

Benitez u pregovorima sa novim klubom. Bivši šef Real Madrid bi mogao da se vrati na Mestallu po drugi put sa klubom koji je rastavljen na Camp Nou. Valencia je otvorila pregovore sa Rafael Benitezom za povratak na Mestallu da zamijeni Gary Neville-a, piše španski list Sport.

Benitez u pregovorima sa novim klubom

Bivši igrač Manchester uniteda je pod velikim pritiskom nakon izgubljene utakmice protiv Barcelone od 7-0 u Kupu Kralja.

Neville još uvijek nije pobijedio niti jednu utakmicu sa Valencijom u La Ligi od preuzimanja od sredine decembra, a Benitez je sada dostupan nakon njegovog odlaska iz Real Madrida.

Prve nogometne korake je počeo u akademiji Real Madrida. Uporedo je studirao i igrao nogomet u nižim španskim ligama. Igrao je na poziciji odbrambenog igrača. Za Real Madrid Castillu je odigrao 247 utakmica i postigao 7 golova.

Trenerskim poslom se počinje baviti 1993. godine kada preuzima drugi tim Real Madrida. Na toj poziciji se zadržao dvije sezone, da bi potom preuzeo Valladolid. Na klupi ovog kluba ostaje jednu sezonu. U sezone 1996-97.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Benitez postaje trener Osasune koja je nasupala u drugoj ligi. Međutim, nakon samo devet utakmica u kojima je zabilježio jednu pobjedu dobija otkaz. 1997. godine preuzima još jednog drugoligaša, Extremaduru.

S novim klubom uspjeva da izbori promociju, nakon što je sezonu završio na dugom mjestu iza Deportivo Alavésa. Extremadura je samo jednu sezonu ostala u najvišem rangu španskog nogometa, već 1999. godine ispada u niži rang.

Naredna Benitezova destinacija je bio Tenerife. Sa ovim klubom uspjeva da izbori plasman u La Ligu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!