NaslovnicaVijestiBenzema: On je najbolji igrač svih vremena

Benzema: On je najbolji igrač svih vremena

On je najbolji igrač svih vremena, rekao je francuski internacionalac. Napadač je saigrač sa Cristianom Ronaldom u Real Madridu, ali vjeruje da je njegov imenjak najveći igrač koji je ikada igrao fudbal. Real Madridov napadač Karim Benzema, kaže da je bivši brazilski Ronaldo najbolji igrač svih vremena.

On je najbolji igrač svih vremena

Ronaldo je igrao za PSV, Barcelonu, Inted, Real Madrid i Milan tokom svoje karijere i uživao u uspjehu sa brazilskom reprezentacijom.

Benzema je otkrio svoje ogromno divljenje za pobjednika Svjetskog prvenstva i rekao da i dalje gleda njegove snimke, kako bi se probao poboljšati u svojoj igri.

“Kad sam bio mlađi, način na koji je Brazilac Ronaldo igrao imalo je utjecaja na mene”, rekao je francuzski internacionalac za sajt BWin.

“Za mene je on najbolji napadač i najbolji igrač svih vremena.”

“Gledam njegove snimke i pokušavam učiniti ono što je on tada radio, ali to nije lahko. Nemoguće je da se izvede isti potez kao što je to on radio.”

Benzema je upleten u kontraverze ove sezone, optužen je za ucjenu o seks-videu timskog kolege Mathieu Valbuene.

Nakon što je neodređeno vrijeme suspendovan iz Francuske dužnosti, on se suočava sa izgledima da propusti Euro 2016. na domaćem terenu kasnije ove godine.

[su_netbet_psgchelsea]

Ali Real Madrid ostaje sretniji za bivšeg igrača Lyona, koji je postigao sedam golova u šest utakmica otkako je Zinedine Zidane prošlog mjeseca zamijenio Rafael Beniteza kao trener Madrida.

“On je vrhunski igrač i sada je dobar trener, sa puno iskustva,” rekao je Benzema.

“On ekipi nudi dosta toga, on nam daje samopouzdanje, daje nam svoje ideje o tome kako da igramo i to je sve pozitivno za nas.”

“Moje kolege i ja učimo od njega svaki dan, jer znamo da je bio veliki igrač i da zna mnogo toga o ovoj igri.”

Madrid se sprema za prvu utakmicu u svojoj osmini-finala lige prvaka sa Romom u srijedu i Benzema je uvjeren da njegova ekipa može ostvariti dobar rezultat na stadionu Olimpico.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!