Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

BiH sada sama kroji svoju sudbinu, Hrvatska također u dobroj poziciji za izravan prolaz

Devet kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo sljedeće godine odigrano je danas. Deveto kolo je kompletirano, a od sutra ulazimo u posljednje deseto kolo te ćemo tada saznati tko će se izravno plasirati na Europsko prvenstvo, a tko će sreću tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

OIR_resizer (1)

Ozljedama oslabljena Italija u gostima je sa visokih 3-1 savladala Azerbejdžan koji vodi Robert Prosinečki. Nije tako uspio Žuti upisati i petu uzastopnu utakmicu bez poraza. Pokazao je Azerbejdžan u toj utakmici kako su ozbiljno napredovali te kako će u idućem kvalifikacijskom ciklusu biti puno veća prijetnja. Italija je ovom pobjedom osigurala plasman na Europsko prvenstvo. U posljednjem kolu dočekuju Norvešku, koja ima dva boda manje od njih.

Pobijedi li Hrvatska Maltu te Italija pobijedi ili remizira sa Norvežanima, Hrvatska će se izravno plasirati na Europsko prvenstvo. U slučaju da Norveška pobijedi, Hrvatska će plasman na Europsko prvenstvo tražiti preko dodatnih kvalifikacija. Teško je očekivati da će Talijani pustiti utakmicu Norvežanima jer u slučaju njihove pobjede Italija će biti druga na ljestvici.

Island je već ranije svoje mjesto u Francuskoj osigurao, tako da su danas pustili gas te sa nekoliko prinova u sastavu sa 2-2 remizirali protiv Latvije.


Prepolovljena Nizozemska u gostima je sa 2-1 pobijedila Kazahstan. Nizozemska u posljednjem kolu igra sa Češkom, dok njihov glavni konkurent za dodatne kvalifikacije (koji ima dva boda više od njih) Turska će snage odmjeriti sa Islandom. Biti će zanimljivo vidjeti tko od ove dvije momčadi neće otići put dodatnih kvalifikacija. Bio bi za Oranje velik šok da ne odu na veliko natjecanje nakon što su još prošle godine na Svjetskom prvenstvu bili treći.

Norveška je kod kuće rutinski sa 2-0 savladala Maltu te će protiv Italije sama krojiti svoju sudbinu.

Belgija je gostujućom 4-1 pobjedom nad Andorom stigla na vodeće mjesto u svojoj grupi, sa dva boda više od drugoplasiranog Walesa. U posljednjem kolu igraju protiv Izraela, a sumnjamo da će pustiti gas jer bi u tom slučaju mogli ispustiti i prvo mjesto.

Bosna i Hercegovina do večeras ovisila je o mnogim faktorima. Mučili su se Zmajevi do 71. minute, a onda je jednostavno krenulo. Naposljetku su kod kuće sa 2-0 savladali Wales te se tako probili na treću poziciju i sada sami kroje svoju sudbinu u posljednjem kolu. U posljednjem kolu protivnik će im biti Cipar, a vrlo vjerojatno ćemo reprezentaciju Mehmeda Baždarevića gledati u dodatnim kvalifikacijama.

Ono o čemu se dosta pričalo prošlih dana se i ostvarilo. Češka je kod kuće ‘pustila’ utakmicu Turskoj koja je u dobroj poziciji da ode u dodatne kvalifikacije te tako izbaci Nizozemsku.

Novi izbornik, nova pobjeda. Bez većih muka, sa 3-0, Vatreni su kod kuće pred praznim tribinama pobijedili reprezentaciju Bugarske. U dodatnim kvalifikacijama su sigurno, a pobijede li u posljednjem kolu Maltu te ne pobijedi li Norveška Italiju, Hrvatska će se izravno plasirati na Europsko prvenstvo. Izravan plasman na veliko natjecanje Hrvatska nema još od 2007. godine.

Osim što su savladali Wales, poklopilo se Bosni i Hercegovini još nešto. Naime, Cipar je u gostima sa 2-1 savladao Izrael te tako omogućio Zmajevima da sjednu na treće mjesto u grupi. O prolazniku u dodatne kvalifikacije iz ove grupe odlučivati će se u utakmici između Bosne i Hercegovine i Cipra.

[touchcarousel id=’1′]

 

 

Oznake: