NaslovnicaVijestiBilić: Niko ne može reći da nismo zaslužili pobjedu!

Bilić: Niko ne može reći da nismo zaslužili pobjedu!

U nevjerovatnoj utakmici, sinoć je West Ham savladao u gostima ekipu Evertona nakon velikog preokreta. Iako su do 78. minute gubili sa 2:0, Čekićari su u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist i sasvim zasluženo odnijeli kući sva tri boda iz Liverpoola.

Bilić Niko ne može reći da nismo zaslužili pobjedu!

Slaven Bilić je tako nastavio svoj nevjerovatni niz sa West Hamom, jer su u posljednje 22 utakmice doživjeli samo 2 poraza, a u zadnjih deset utakmica su upisali sedam pobjeda i tri nerješena rezultata. S današnja tri boda Slaven Bilić je oborio i jedan rekord, jer West Ham u svojoj historiji nikada nije imao 49 bodova nakon 29. odigranih kola.

West Ham se trenutno nalazi na petom mjestu Premierligaške tabele sa 49 bodova i na odličnom su putu da izbore mjesto u evropskim takmičenjima sljedeće godine, što sigurno niko nije očekivao prije početka sezone.

Hrvatski trener nije krio oduševljenje nakon ovog velikog preokreta i fantastične pobjede. “Osjećaj je fenomenalan. Na ovom terenu nemamo pozitivan skor, u biti nemamo nikakav skor i zato je pobjeda ovdje, na ovakav način veličanstvena”, izjavio Bilić, a potom nastavio:

“Ovakve stvari se događaju često i upravo zbog toga engleski nogomet je toliko atraktivan i toliko dobar. Da je Everton iskoristio jedanaesterac izgubili bismo utakmicu. No, morate priznati da smo od prve minute mi bili bolja momčad na terenu i da smo dominirali, ali na našu žalost mi svoje šanse nismo iskoristili, oni jesu”, rekao je Bilić.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“Zamolio sam igrače i nakon zaostatka od dva gola da ne srljaju, da odigraju smireno i u konačnici nam se to i isplatilo, pobijedili smo. Nitko ne može reći da nakon 90 minuta nismo zaslužili pobjedu”, istakao je hrvatski trener i osvrnuo se na utakmice koje slijede.

“Rekao sam dečkima da je svaka utakmica od sada pa do kraja sezone za nas ravna finalu FA kupa. Sada razmišljamo o sljedećoj utakmici koja je zaista posebna za sve nas, četvrtfinale FA kupa”, završio je Bilić.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!