NaslovnicaVijestiBilić: Više bih volio da osvojimo FA Kup nego da se kvalifikujemo...

Bilić: Više bih volio da osvojimo FA Kup nego da se kvalifikujemo u Ligu prvaka

Trener West Hama Slaven Bilić izjavio je da bi više volio da osvoji FA Kupa sa West Hamom nego da se tim kvalifikuje u Ligu prvaka ove sezone.

bilic

Nakon niza od osam utakmica bez pobjede u Premier ligi, West Ham je stigao do dvije uzastopne pobjede, prvo protiv Southamptona, a zatim i protiv Liverpoola kod kuće.

Trenutno se nalaze na šestom mjestu na tabeli sa 32 osvojena boda, jedan manje od Manchester Uniteda koji je peti, te četiri manje od Tottenham Hotspura koji se nalazi na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Danas su “čekićari” slavili protiv Wolverhampton Wandereresa na Upton Parku rezultatom 1-0 u okviru trećeg kola FA Kupa, a Bilić je poslije utakmice najavio borbu za ovaj trofej.

Upitan da li bi prije da njegov tim završi u top četiri u ligi ili da osvoji kup, trener West Hama je odgovorio: “Volio bih da osvojimo kup. Trofej ili Liga prvaka? Trofej, svakako. Osvojimo trofej i mogu ga držati u rukama. Uđimo u Ligu prvaka i moram kupovati sportske magazine da pokazujem ljudima koji smo na tabeli. Trofej je dokaz, tako da bih volio da osvojimo FA Kup, a onda da završimo peti ili šesti na tabeli u ligi.”

“Fa Kup je poseban. Prije nego što su promijenili format kvalifikacija za Ligu prvaka, postojala je opcija da se kroz kup tim direktno kvalifikuje za Kup pobjednika kupova, a prvaci država bi išli u Europski kup. A onda je osnovana Liga prvaka, tako da je odjednom postalo važnije završiti u top tri ili četiri u ligi nego osvojiti kup. Ali u Engleskoj, FA Kup za mene nikada nije izgubio svoju vrijednost.”

U 20 ligaških utakmica ove sezone, West Ham je postigao 30 gola i primio 23 gola. “Čekićari”su ukupno kreirali 205 šansi za gol.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!