NaslovnicaVijestiBivša zvijezda 'Građana': Vratio bih se u Manchester City besplatno!

Bivša zvijezda ‘Građana’: Vratio bih se u Manchester City besplatno!

Bivši napadač Manchester Cityja koji trenutno nastupa za Nicu, Mario Balotelli, otkrio je kako još uvijek voli svoj bivši klub, te je spreman vratiti se besplatno ukoliko mu se u budućnosti stvori prilika.

Balotelli želi nazad u Manchester City

27-godišnjak je uživao u dvije i pol godine provedene u dresu ‘Građana’, te je tokom tog perioda postigao 20 golova u 54 nastupa u Premier ligi, nakon što je u klub stigao iz Intera 2010. godine za 30 miliona eura.

Međutim, ono po čemu ga svi pamte iz vremena provedenog u Manchester Cityju nisu njegovi golovi, već ponašanje i brojni incidenti na i izvan terena. Posebno ostaje u sjećanju incident sa Robertom Mancinijem na jednom treningu, te intervencija vatrogasaca nakon što je zapalio vatromet u svom kupatilu 2011. godine.

Uprkos svemu tome, talijanski reprezentativac je otkrio da je još uvijek u kontaktu sa bivšim klubom, te priznaje da mu je period u tom klubu jedan od najboljih u njegovoj karijeri.

“Volim Manchester City, volim navijače Manchester Cityja, volim ovaj klub”, rekao je Balotelli i nastavio: “Otišao bih u City besplatno. Za mene, period u Manchester Cityju je najbolji period u mom životu.”

[su_premierleague]

27-godišnjak je Etihad stadion napustio u januaru 2013. godine nakon navedenog incidenta sa Mancinijem, kada je otišao u AC Milan za 20 miliona eura. Mancini ga je kasnije opisao kao ‘najboljeg talijanskog napadača u posljednjih nekoliko godina’.

Balotelli je pomogao Cityju da osvoji svoju prvu titulu prvaka Premier lige u sezoni 2011/12, kada je asistirao Sergiju Agueru za pobjednički gol u posljednjim trenucima utakmice protiv QPR-a.

On je također priznao da je na početku imao problema sa prilagodbom na život u Manchesteru, te je dodao kako je sretan što im ide jako dobro ove sezone.

“Iskreno, na početku je bilo teško živjeti u Manchesteru, koji je drugačiji od Londona, malo sam se mučio. Međutim, kada je u pitanju nogomet, Manchester City je nevjerovatan klub. Vrlo sam sretan što su toliko napredovali i nadam se da će osvojiti Premier ligu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!