NaslovnicaVijestiBIVŠI DEFANZIVAC UNITEDA PRIZNAO: Roy Keane mi je jednom prilikom rekao da...

BIVŠI DEFANZIVAC UNITEDA PRIZNAO: Roy Keane mi je jednom prilikom rekao da od**em, a zatim me nokautirao!

Tokom 16-godišnje karijere, legendarni Roy Keane je izgradio reputaciju neustrašivog i hladnokrvnog igrača, koji je unosio strah u protivničke igrače, trenere, pa čak i suce, naravno, ne uključujući Davida Ellaraya koji mu je davao crveni karton skoro u svakoj prilici.

Keane nokautirao Heinzea

Od ‘sukoba’ sa Patrickom Vieirom u tunelu Highbury stadiona, završavanja karijere bivšeg defanzivca Manchester Cityja Alf Ingea Haalanda, pa do stajanja kopačkom na prsa trenutnog izbornika Engleske Garetha Southgatea, njegova karijera je bila ispunjena sa puno kontroverzi.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, pored toga što je bio nemilosrdan prema protivnicima, Keane nije mario ni za svoje suigrače. Jedna od žrtava njegove agresivnosti bio je i bivši lijevi bek ‘Crvenih vragova’ Gabriel Heinze. Bivši reprezentativac Argentine je otkrio kako ga je nakon jednog poraza Keane nokautirao ispred svih u svlačionici.

On je za argentinsku televiziju izjavio: “Izgubili smo utakmicu, otišao sam prvi u svlačionicu, a za mnom i Roy Keane. Uvijek sam odlazio prvi u svlačionicu nakon utakmica. Nisam pričao ni sa kim jer smo izgubili. Nisam razumio engleski, već samo loše riječi. Zatim sam čuo kako Roy Keane viče moje ime i riječ ‘odj**i’. Znao sam da je to nešto loše, tako da sam se odlučio suprostaviti, suprostaviti se idolu Manchestera, čovjeku kojeg su svi voljeli, i odgovorio sam mu na isti način. Ne sjećam se što je bilo nakon toga, nokautirao me je.”

Unatoč ovom nemilom događaju, Keane je priznao kako je uvijek volio Heinzea, te dodao kako je on bio jedan od, kako kaže, dobrih momaka. Jednom prilikom je rekao: “Gabriel Heinze je bio dobar momak. Bio je gadan, zeznut na treninzima, zbog njega sam se povrijedio na jednom treningu. Međutim, to je dijelom i moja greška. Taj trening je bio dan pred utakmicu protiv Spursa kod kuće, uvijek bismo imali lagani trening pred domaće utakmice.”

“Međutim, stvar je izmakla kontroli i ja i Gabby smo udarili jedan drugog nekoliko puta, dobro me zahvatio po nozi prilikom jednog uklizavanja. Budući da sam želio biti heroj, šutio sam, nisam želio ići na tretman i provjere, iako sam bio u agoniji. Sljedećeg dana sam kuću napustio šepajući i rekao svojoj ženi: ‘neću moći igrati, idem im samo to javiti’. Otišao sam do Old Trafforda doslovce šepajući, ušao u svlačionicu, uzeo nekoliko tableta protiv bolova i igrao. Žena mi je kasnije rekla kako joj je to bila najsmješnija stvar, čuti kako izgovaraju moje ime na radiju, nakon što me je ujutru vidjela kako šepajući izlazim iz kuće.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!