NaslovnicaVijestiBIVŠI DIREKTOR TALIJANSKOG VELIKANA PRIZNAO: Cristiano Ronaldo je trebao doći kod nas,...

BIVŠI DIREKTOR TALIJANSKOG VELIKANA PRIZNAO: Cristiano Ronaldo je trebao doći kod nas, a ne u Juventus!

Cristiano Ronaldo bi trenutno bio igrač AC Milana da su trenutni vlasnici ranije preuzeli kontrolu nad klubom, izjavio je bivši sportski direktor Rossonera Massimiliano Mirabelli. Petorostruki osvajač Zlatne lopte je proteklog ljeta, nakon nevjerovatnih devet godina provedenih u Real Madridu, stigao u redove talijanskog prvaka Juventusa u transferu vrijednom oko 100 miliona eura, unatoč tome što ima 33 godine.

Cristiano Ronaldo bio na korak od Milana

Međutim, Mirabelli je mišljenja kako je portugalski reprezentativac bio spreman na dolazak na San Siro, ali su prethodni vlasnici, na čelu sa Li Yonghongom blokirali taj transfer, a ubrzo nakon toga kontrolu nad klubom je preuzela tvrtka Elliott Management.

On je u intervjuu za Sportitaliju rekao: “To je bilo nešto o čemu smo razgovarali sa Jorgeom Mendesom (Ronaldovim agentom). Znali smo da postoje problemi između Ronalda i Real Madrida, uradili smo sve što smo mogli, ali onda su kineski vlasnici blokirali transfer jer ga nisu mogli financirati. Da smo imali trenutne vlasnike, Cristiano Ronaldo bi bio igrač Milana.”

Li je u aprilu 2017. godine kupio Milan za cifru od 740 miliona eura, te je sedam mjeseci kasnije odlučio uručiti otkaz Vincenzu Montelli. Mirabelli priznaje kako je Montella trebao ostati, a dodao je i kako su održali razgovore sa Antonijom Conteom prije nego što je funkciju trenera preuzeo Gennaro Gattuso.

“Stigli smo u klub u aprilu 2017. godine i završili vrlo kompliciranu sezonu. Montella je odradio dobar posao. Po mom mišljenju, zaslužio je još jednu šansu, u tom trenutku je trebao ostati. Ponosan sam što sam donio odluku o dovođenju Gattusa, zbog njegove profesionalnosti, ozbiljnosti i ljubavi koju on i njegov tim osjećaju prema poslu kojim se bave. Kineski vlasnici se nisu slagali sa tim jer su mislili kako će to izgledati kao korak nazad, ali sam im objasnio kako je Rino trener budućnosti. Radio je u Grčkoj, Seriji C, Seriji B i to je bila pozitivna odluka. Razgovor sa Conteom nije rezultirao ničim.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!