NaslovnicaVijestiBivši igrač Barce priznao: Vratio bih se već sutra ukoliko me pozovu!

Bivši igrač Barce priznao: Vratio bih se već sutra ukoliko me pozovu!

Bivši defanzivac Barcelone i trenutni član Paris Saint-Germaina dani Alves priznao je kako ne bi imao ništa protiv povratka na Camp Nou, te da bi to učinio ukoliko bi ga pozvali iz bivšeg kluba.

Alves bi se vratio u Barcelonu

On je u Barcelonu stigao iz Seville 2008. godine, te je ukupno za klub odigrao 391 utakmicu, postigao 21 gol, te podijelio čak 102 asistencije prije nego što je otišao u Juventus.

[su_bbworld]

Brazilski reprezentativac je u intervjuu za brazilski Globo TV rekao: “Barca je moj dom. Nemoguće je reći kako se ne bih vratio. Vratio bih se već sutra ukoliko me pozovu. Međutim, lagao bih kad bih rekao da nisam bio povrijeđen kad sam odlazio. Bilo mi je bolno jer mislim da sam pridonio izgradnji velike povijesti Barcelone i ispisivanju rezultata koje možda u klubu nikad nisu ni zamišljali.”

Alves je također objasnio zašto je odbio oproštaj na Camp Nouu, koji su mu čelnici kluba ponudili: “Otišao sam sa 23 osvojene titule u osam godina. Pružio sam im dobre rezultate, a oni su mi uzvratili nepoštovanjem moje povijesti. Kad sam odlazio predložili su mi oproštaj, a ja sam rekao ne, jer će to za mene vječno biti dom, a ukoliko smatrate neko mjesto svojim domom, onda nemate razloga da kažete zbogom. Kako da se oprostite kada ćete se vratiti nazad?”

[su_no1forfootball]

Brazilski reprezentativac je napustio Barcelonu 2016. godine i otišao u Juventus nakon neuspjelih pregovora oko produženja njegovog ugovora. Ipak, iako je pružao dobre nastupe u klubu iz Torina, tamo nije dugo ostao. Nakon samo godinu dana otišao je besplatno u Paris Saint-Germain, gdje je također nastavio igrati u dobroj formi i ove sezone.

Ova izjava o mogućem povratku u Barcu se svakako neće svidjeti čelnicima njegovog trenutnog kluba, koji se u posljednjih nekoliko mjeseci bore da zadrže najveću zvijezdu Neymara, za kojeg navodno interes pokazuje Real Madrid. U međuvremenu, Alvesa je u Blaugrani na poziciji desnog beka zamijenio Sergi Roberto, a u klub je također stigao i Nelson Semedo, tako da je teško očekivati njegov povratak.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!