NaslovnicaVijestiBivši igrač Chelseaja potvrdio da želi preći u West Ham ovog ljeta

Bivši igrač Chelseaja potvrdio da želi preći u West Ham ovog ljeta

Zvijezda Besiktasa i bivši igrač Chelseaja Gokhan Tore potvrdio je da želi napustiti turskog prvaka i preći u West Ham United gdje bi igrao pod vodstvom Slavena Bilića.

Bivši igrač Chelseaja potvrdio da želi preći u West Ham Gokhan Tore

Trener West Hama je doveo Torea na posudbu u Besiktas dok je trenirao turski klub, nakon čega je i otkupio ugovor napadača 2014. godine.

Nakon završene prve sezone u Premier ligi, Bilić je nedavno potvrdio da je zainteresovan za usluge Torea, te da bi ga ogao dovesti ovog ljeta u svoj novi klub, kojem su potrebna pojačanja u napadu.

“Da, želim Gokhan Torea i Atibu Hutchinsona, oni su nam glavne mete ovog ljeta”, izjavio je nedavno hrvatski stručnjak za turske medije.

Na to je odgovorio i sam igrač, koji je prošao kroz omladinsku školu Chelseaja, potvrdivši da bi volio napustiti Besiktas ovog ljeta i pridružiti se West Hamu.

“Imam ugovor do 2019. godine sa Besiktasom, ali ja sam završio svoju misiju ovdje. Ukoliko pošalju ponudu, volio bih igrati u West Hamu”, rekao je Tore za turski Yabzir.

24-godišnjak je trenutno sa reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je Turska u prvoj utakmici grupne faze pretrpjela poraz protiv Hrvatske zahvaljujući sjajnom golu Luke Modrića.

U turskoj Superligi ove sezone Tore je postigao četiri gola, te kreirao ukupno 32 prilike u 24 odigrane utakmice. Od te 32 prilike, šest je završilo golovima, što znači da je novi potencijalni igrač ‘Čekićara’ ukupno učestvovao u 10 postignutih golova svog tima.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!