NaslovnicaVijestiBivši igrači Reala optuženi za utaju poreza

Bivši igrači Reala optuženi za utaju poreza

Bivši igrači Real Madrida, Angel Di Maria, Xabi Alonso i Ricardo Carvalho optuženi su utaju poreza od strane španjolskih vlasti u periodu od 2009. do 2011. godine, pišu mediji.

utaju poreza

Španjolske vlasti su naglasile da taj slučaj nema veze s aferom Football Leaks, i da su još dvojica igrača optužena za utaju poreza, ali njihovi identiteti nisu objavljeni.

Međutim, španjolski mediji pišu kako se radi o kolumbijskom napadaču Radamelu Falcau i portugalskom defanzivcu Fabiu Coentrau.

Xabi Alonso je od 2009. do 2014. igrao za Real Madrid, zatim je prešao u Bayern iz Münchena, dok je Di Maria nosio dres kraljevskog kluba od 2010. do 2014. godine, a trenutno je član PSG-a.

Carvalho je u Realu igrao od 2010. do 2013, a potom je tri sezone nosio dres Monaca. Trenutno je bez kluba.

Coentrao je član Reala od 2011. godine, a ove sezone je poslan na posudbu u Monaco, dok je Falcao bio član Atletico Madrida od 2011. do 2013. godine.

Nedavno su objelodanjene sumnje kako se i najbolji nogometaš svijeta, Cristiano Ronaldo, služio raznim “trikovima” za izbjegavanje plačanja poreza.

Portugalac je sponzorske ugovore sa najvećim multinacionalnim kompanijama dogovarao preko firme kojoj je sjedište u Irskoj, zemlji sa najnižom stopom poreza u Evropi.

Prema dokumentima koje je objavio španski „El confidencial“, poslove sa velikim brendovima sa kojima sarađuje Ronaldo, sklapala je marketinška kompanija „Multisports & Image Management (MIM) Limited“ koja je osnovana u Dublinu 2004. godine.

Porez u Irskoj je duplo manji nego u Španiji i iznosi 12.5 posto, a posebne pogodnosti vezane su za poslovanje kompanija, pa je jasno da je Ronaldo uštedio veliki novac, tačnije 31 posto u odnosu na Španiju, gdje bi, pored poreza koji iznosi 25 posto, morao da plaća dodatne takse, pa sveukupno španskim vlastima mora da izdvoji oko 43.5 procenata zarade.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!