NaslovnicaVijestiHRVATSKA MISLI OZBILJNO: Za Mamićem raspisana međunarodna POTJERA, bivši lider Dinama u...

HRVATSKA MISLI OZBILJNO: Za Mamićem raspisana međunarodna POTJERA, bivši lider Dinama u VELIKIM problemima

U Hrvatskoj danas je pokrenuta međunarodna potjera i evropski nalog za hapšenje savjetnika nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić, koji je 6. lipnja nepravnomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog financijskih malverzacija u Dinamu.

bivši lider Dinama

Da napomenemo, Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu dan prije donošenja presude. Za mamićem su pokrenuli međunarodnu tjeralicu i Europski nalog za hapšenje, jer hrvatski zakon predviđa pritvor u slučaju nepravomoćne presude osobama osuđenim na više od pet godina zatvora. Međutim, Mamić je izbjegao provedbu zakona bježanjem u BiH.

>> MANDŽUKIĆ NAPUŠTA JUVENTUS: Europski velikan sprema ponudu za hrvatskog reprezentativca!

Uz hrvatsko državljanstvo, Mamić također ima državljanstvo BiH, koja u pravilu ne izručuje svoje građane drugim zemljama. U skladu s međunarodnim pravom vlasti u BiH na temelju međunarodne tjeralice moraju uhititi Mamića i saslušati ga ali ga ne moraju izručiti Hrvatskoj.

[su_bet365_100_bonus]

Nakon što je čuo hrvatsku presudu, Mamić je najavio da se neće vratiti u Hrvatsku do konačne presude, jer je uvjeren da je nedužan. Istodobno je rekao da bi volio biti u zatvoru u BiH nego u Hrvatskoj. Hrvatski pravni stručnjaci procjenjuju da će konačna odluka trajati najmanje godinu dana.

Europski uhidbeni nalog odnosi se na zemlje članice EU. Hrvatska može računati na izručenje Mamića ako je još uvijek najjači čovjek hrvatskog nogometa uđe u bilo koju od zemalja članica EU.

Sud u Osijeku prošlog tjedna nepravnomoćno je osudio Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora, njegovog brata Zorana na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanovića na tri godine zatvora i Milan Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvor.

Sud je utvrdio da je zagrebački klub oštećen za najmanje 15,3 milijuna eura, kao i državni proračun za gotovo 1,6 milijuna eura. Sud je također presudio da osuđenici trebaju vratiti nezakonito stečene novce i imovinu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!