NaslovnicaVijestiBivši predsjednik FIFA-e optužen za seksualno uznemiravanje

Bivši predsjednik FIFA-e optužen za seksualno uznemiravanje

Nogometna reprezentativka SAD-a, Hope Solo, optužila je nekadašnjeg najmoćnijeg čovjeka u svijetu nogometa i predsjednika FIFA-e za seksualno uznemiravanje. Vratar reprezentacije SAD, tvrdi da se incident dogodio 2013. godine na dodjeli nagrada u organizaciji FIFA-e, samo nekoliko momenata pre nego što se popela na binu da uruči nagradu prijateljici i saigračici Abby Wambach.

predsjednik fifa-e

“Sepp Blatter me uhvatio za zadnjicu… Bila sam u šoku. Potpuno. Ali, brzo sam morala da se ‘saberem’ jer sam dodjeljivala nagradu prijateljici i morala sam na to da se koncentrišem. Nisam ga videla nakon toga i zato mi je žao, zato što nisam imala priliku da mu kažem ‘nemoj nikada više da si me dotakao.”, objasnila je Solo za portugalski Expresso..

[su_bet365_app]

Šok u svijetu nogometa: Legendarna Amerikanka optužila Seppa Blattera za seksualno napastovanje!

Transfer glasine: Chelsea dovodi zvijezdu Intera, Hector Bellerin na meti još jednog velikana, Atletico Madrid kupuje u Manchesteru

Sokratis objasnio šta je uzrok poraza Grčke od Hrvatske

U poslednjih nekoliko sedmica, brojne javne ličnosti su optužene za seksualo uznemiravanje, a sve je počelo od skandala u Hollywoodu, gde je jedan od najmoćnijih producenata Harvey Weinstein optužen za seksualno zlostavljanje.

Solo, koja je sa reprezentacijom SAD osvojila Svjetsko prvenstvo i dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama, tvrdi da je u ženskom nogometu često nailazila na takve situacije.

“Nije samo Hollywood u pitanju… Viđala sam to kroz čitavu karijeru. Devojke na univerzitetima se zabavljaju i udaju za svoje trenere… Ima i nepristojnih komentara, dodirivanja… Ne znam zašto niko ne govori o tome. Voljela bih da i druge žene, pogotovo u nogometu, ispričaju svoja iskustva”, izjavila je Solo.

Blatter je bio na čelu FIFA-e punih 17 godina, sve do 2015. godine, kada je morao da se povuče zbog korupcionaške afere.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!