NaslovnicaVijestiBivši suigrač otkrio šta je Steven Gerrard uradio na poluvremenu finala Lige...

Bivši suigrač otkrio šta je Steven Gerrard uradio na poluvremenu finala Lige prvaka 2005. godine

Prošlo je skoro 12 godina otkako je Liverpool slavio protiv AC Milana u jednom od najboljih finala Lige prvaka svih vremena.

Ciise otkrio šta je Gerrard uradio na poluvremenu finala

‘Redsi’ su na poluvremenu gubili rezultatom 3-0, ali su se u nastavku vratili u potpunosti i izborili produžetke, a zatim i penale. Jerzy Dudek je obranio penal Andriya Shevchenka, te tako donio Liverpoolu petu titulu Lige prvaka.

Ono što mnogi zaboravljaju je razlika u kvaliteti tadašnjih ekipa Liverpoola i AC Milana. U timu Liverpoola su tada igrali igrači kao što su Harry Kewell, Milan Baros, Steve Finnan i Djimi Traore, dok je, s druge strane, Milan imao igrače kao što su Shevchenko, Kaka, Clarennce Seedorf, Andrea Pirlo, Paolo Maldini i Alessandro Nesta. Upravo zbog toga je ovaj uspjeh tima s Anfielda još impresivniji.

Legendarni Steven Gerrard je tad odigrao jednu od najboljih utakmica u Liverpoolovom dresu. Veznjak je postigao gol devet minuta nakon početka drugog poluvremena, te je izborio penal koji je kasnije realizovao Xabi Alonso za izjednačenje.

Njegov suigrač Djibril Ciise nikada neće zaboraviti tu ludu noć u Istanbulu. Francuz je postigao gol iz penala, a priznaje da još uvijek ne može da shvati što se tada dogodilo, čak i deset godina kasnije.

“Prije dvije godine smo proslavili desetu godišnjicu tog finala, čak i gledali videe sa te utakmice. Izgledalo je poput filma, bio je to čudan osjećaj.”

Komentarisao je Gerrardov utjecaj na igru i moral njega i ostalih igrača. Ciise je otkrio kako je Gerrard inspirisao sve svojim govorom na poluvremenu u svlačionici, izjavivši kako je to najbolji govor koji je čuo u svojoj karijeri.

“Na poluvremenu u svlačionici Rafa je rekao što je imao. Pokušao nas je potaknuti i vratiti u utakmicu. Bio je jako optimističan, no ono što je zaista promijenilo tok utakmice je govor Stevena Gerrarda.”

“On je zamolio svo osoblje da napusti svlačionicu kako bi ostao sam sa igračima. Pričao je kako je Liverpoolovo dijete i da je ovo oduvijek bio njegov klub, da ne želi gledati kako se muči ovako. Dodao je da ako postignemo gol u prvih 15 minuta drugog poluvremena, onda možemo i pobijediti. Igrač koji je postigao gol u 54. minuti bio je upravo on.”

“Održao je najbolji kapitenski govor koji sam ikad čuo u svojoj karijeri. Čak je tom prilikom zamolio i trenera Rafu da napusti svlačionicu. To je ono što nam je dalo snagu da pobijedimo u toj utakmici.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!