NaslovnicaVijestiBivši trener Real Madrida ne pomišlja o povratku tamo

Bivši trener Real Madrida ne pomišlja o povratku tamo

Bivši trener madridskog tima Manuel Pellegrini rekao je danas da ne razmišlja o povratku u Real Madrid i ponovio da su za vrijeme njegovog boravka, s vremena na vrijeme, uvjeti u tom nogometnom klubu bili neodrživi.Pellegrini je u sezoni 2009-2010 predvodio Real Madrid, poslije petogodišnjeg uspješnog rada u Villarrealu, ali je dobio otkaz u “kraljevskom” klubu jer nije uspio osvojiti trofej.

558657-real-madrid-stadium-santiago-bernabeu-full-view-640-x-414

On je u prošlosti govorio o teškoćama rada pod predsjednikom Reala Florentinom Perezom, koji je potrošio mnogo novca na Cristiana Ronalda, Kaku, Karima Benzemu i Xabija Alonsa bez dogovora s trenerom koji bi trebalo da napravi tim. Pellegrini je rekao da ni ne razmišlja o povratku na Santiago Bernabeu, ali je istaknuo da je ponosan na tadašnje rezultate Reala, koji je na kraju sezone zauzeo drugo mjesto, unatoč tome što je osvojio 96 bodova u šampionatu, što je tada bio klupski rekord.

“Volio bih da smo osvojili trofeje. Imali smo sjajnu sezonu, iako Cristiano Ronaldo nije bio u timu tri mjeseca. Volio bih da smo bili prvaci, ali nisam želio nastaviti raditi u tadašnjim uvjetima. Nisam imao interes da ostanem u Real Madridu pod takvim načinom rada. Nikada nisam razmišljao o povratku. Nikada se ne bi vratio u neki klub, volim nova iskustva i to jedan od razloga mog odlaska u Kinu”, rekao je Pellegrini za radio Cadenu.

Bivši trener ‘Kraljeva’ je naveo da će uvijek biti ponosan na posao u Real Madridu, ali i da je bio sretan kada je prilikom odlaska čuo da je 75 posto navijača tražilo da ostane na klupi.

Ronaldo je u svojoj prvoj sezoni u Španjolskoj, nakon prelaska iz Manchester Uniteda, postigao 33 gola u svim natjecanjima, unatoč tome što je izbivao nekoliko tjedana zbog ozljede skočnog zgloba. Pellegrini je rekao da je od prvog dana bilo jasno da će se Ronaldo razviti u jednog od najboljih igrača Reala svih vremena i da bi jedino Lionel Messi iz Barcelone mogao ga spriječi da ove godine osvoji Zlatnu loptu.

“Nisam ni sumnjao da će postati ovo što je danas. Jedna od najvećih stvari koju smo učinili bila je da osvojimo 96 bodova u sezoni u kojoj je Ronaldo bio povrijeđen tri mjeseca. Mislim da će on i Messi biti konkurenti za Zlatnu loptu.”, naveo je on.

Pellegrini, koji predvodi kineski Hebei, dodao je da bi mogao vratiti u španjolski nogomet, pa iu Barcelonu.

“Bio bih sretan da se vratim u Španjolsku, ali u pravom trenutku. Za sada sam koncentriran na posao u Kini”, rekao je bivši trener Reala, Pellegrini.

On je od 2013. do lipnja ove godine predvodio Manchester City. U kolovozu 2015. godine produžio je ugovor do 2017. godine, ali je uprava kluba ovog veljače priopćila da će šezdesettrogodišnji čilenaski trener na kraju sezone napustiti klub. Pellegrini je, između ostalih, trenirao još San Lorenzo, River Platu i Malagu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!