NaslovnicaVijestiBIVŠI TRENER REAL MADRIDA PRIZNAO: Poručili su mi da neki igrači moraju...

BIVŠI TRENER REAL MADRIDA PRIZNAO: Poručili su mi da neki igrači moraju igrati, bez obzira na sve!

Trener West Ham Uniteda Manuel Pellegrini, koji je ranije u svojoj trenerskoj karijeri vodio Real Madrid, otkrio je kako su u ‘kraljevskom’ klubu neki igrači morali igrati bez obzira na okolnosti dok je on bio na klupi.

Pellegrini kritikovao Real Madrid

Čileanac, koji je nedavno na klupi engleskog premierligaša West Ham Uniteda zamijenio Davida Moyesa, priznaje da je najžustrije rasprave sa čelnicima Real Madrida imao upravo zbog takvih igrača, koji su morali započeti svaku moguću utakmicu.

[su_bbworld]

On je u intervjuu za čileanske novine El Mercurio rekao: “Tema o kojoj sam najčešće raspravljao sa čelnicima Real Madrida bila je o izboru igrača koji će igrati. Govorili su mi da neki igrači moraju igrati bez obzira na sve, ali se nikad nisam složio sa tim.”

Pellegrini kritikovao Real Madrid

64-godišnjak, koji je Los Blancose vodio u sezoni 2009/10, pohvalio je neke od svojih bivših igrača, odnosno Cristiana Ronalda i Raula Gonzaleza, izjavivši kako je njih dvojicu bilo najlakše trenirati, a također je i otkrio s kojim igračem je imao najviše problema u trenerskoj karijeri: “Tokom moje karijere, igrači koje je bilo najlakše trenirati su Cristiano Ronaldo i Raul. Bez obzira na sve što su osvojili u karijeri, bili su izvrsni sportaši, dok je najkomplikovanije bilo trenirati Juana Romana Riquelmea.”

[su_bonus]

Ipak, on je dodao kako je uvijek u dobrim odnosima sa svim igračima i kolegama trenerima: “Imam vrlo dobar odnos sa svim trenerima, uključujući i Josea Mourinha. Nedavno smo se sreli u Londonu i pozdravili velikim zagrljajem.”

Uprkos tome što su u toj sezoni 2009/10 imali procenat pobjeda od 75%, ‘kraljevi’ pod njegovim vodstvom nisu osvojili niti jedan trofej. U La Ligi su završili na drugom mjestu sa samo tri boda zaostatka za prvoplasiranom Barcelonom, u Kupu Kralja ih je izbacio Alcorcon u šesnaestini finala, dok su u Ligi prvaka ispali u osmini finala, kada ih je Lyon savladao ukupnim rezultatom 2-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!