NaslovnicaVijestiBivši vlasnik kluba: "Ferguson je pristao da dođe kod nas prije nego...

Bivši vlasnik kluba: “Ferguson je pristao da dođe kod nas prije nego što se odlučio za Manchester United”

Legendarni škotski trener Sir Alex Ferguson se predomislio i odlučio se za odlazak u Manchester United, iako je imao usmeni dogovor oko preuzimanja Tottenham Hotspura, potvrdio je bivši vlasnik kluba Irving Scholar.

Ferguson imao dogovor sa drugim klubom prije dolaska u United

1984. godine tadašnji trener Keith Burkinshaw je napustio Spurse nakon neslaganja s upravom kluba, iako je osvojio UEFA Kup i dva FA Kupa u tri godine.

Kako kaže Scholar, nakon toga su kontaktirali Fergusona, koji je u to vrijeme bio trener Aberdeena, i postigli usmeni dogovor koji legendarni stručnjak nije ispoštovao.

“Istina je da sam pregovarao sa Alexom Fergusonom oko trenerske pozicije u Tottenham Hotspuru”, rekao je Scholar za The Sun.

[su_premierleague]

“Imali svmo vrlo duge i detaljne razgovore. Rekao sam mu da sam staromodan i da mi je najvažnija stvar da, kad se jednom dogovorim s nekim i rukujemo se, onda nema povratka.”

“Svi detalji ugovora su bili dogovoreni s njim, nakon čega sam dogovorio zajednički sastanak sa još jednim članom uprave Paulom Bobroffom. Sastali smo se i upitao sam Fergusona da li je spreman, na šta je on odgovorio da jeste.”

“Rukovali smo se, ali kao što znate, nije ispoštovao dogovor. Nikad mi nije rekao zašto, ali to više nije važno. Razočarao nas je, ostao je u Aberdeenu još dvije godine.”

U te posljednje dvije godine u škotskom klubu, Ferguson je osvojio ligu, kup i ligaški kup, nakon čega je 1986. godine preuzeo Manchester United u kojem je, uprkos lošem startu, postao po mišljenju mnogih najbolji trener svih vremena.

U 27 godina provedenih na Old Traffordu ‘Crveni vragovi’ su pod njegovim vodstvom osvojili ukupno 24 trofeja. Od toga su 13 puta osvajali Premier ligu, te tako pretekli Liverpool. Pored toga, osvajali su i pet puta FA Kup, četiri puta Liga kup i dvije Lige prvaka.

Klub je napustio 2013. godine kada je otišao u više nego zasluženu mirovinu.

[su_watch_live_football]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Carlo Ancelotti otkrio što mu je Pep Guardiola rekao nakon utakmice

0
Nakon dramatične utakmice i serije penala u Manchesteru, Real Madrid se izborio za prolazak u polufinale Lige prvaka, pridruživši se PSG-u, Borussiji i Bayernu. "Ovakva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!