NaslovnicaVijesti'Blitzkrieg' Bayerna za prolaz u četvrtfinale, sjajni golovi na Nou Campu

‘Blitzkrieg’ Bayerna za prolaz u četvrtfinale, sjajni golovi na Nou Campu

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige prvaka, večeras su ‘zadnji voz’ uhvatili Bayern i Barcelona. Bayern je savladao Juventus sa 4-2 na Allianz Areni nakon sjajnog preokreta koji će se pamtiti još dugo.

Sjajni golovi

Allianz Arena ostala je u šoku već nakon pet minuta igre kada je veliku grešku Davida Alabe i Manuela Neuera iskoristio Stephan Lichesteiner koji je sjajno pronašao Pogbu koji pogađa za 1-0. Drugi gol za Juventus postigao je Juan Cuadrado u 2. minutu nakon sjajnog trka Alvara Morate, a Cuadrado sjajno završio za lijepu prednost na njemačkom stadionu.

Imao je Juventus par prilika povećati prednost, bili su kvalitetniji protivnik, šanse su se redale, ali Manuel Neuer u par navrata spašava svoj tim od potpunog potopa. U 73. minutu Bayern se vraća u igru golom Roberta Lewandowskog nakon centaršuta Douglasa Coste. Bayern je nakon tog gola krenuo ofanzivnije, Juventus ih nije mogao zaustaviti, do gola za produžetke stigli su kada je Thomas Muller glavom pogodio za 2-2 u prvoj minuti sudijske nadoknade nakon nespretne reakcije Evre. Prvi produžetak završio je bez golova, iako su oba tima imala par prilika.

Ipak, u drugom produžetku drugačija priča. Za kratko vrijeme dva gola u mreži Gianluigija Buffona. Thiago Alcantara je u 108. minuti pogodio za 3-2, a već u narednom napadu Kingley Coman postavlja konačan rezultat – Bayern 4-2 Juventus!

Dobar meč na Camp Nouu odigrali su Barcelona i Arsenal. Katalonci su slavili sa 3-1 i tako ovjerili prolaz u četvrtfinale. Barcelona je većinu posla odradila u Londonu gdje je na Emiratesu slavila sa 2-0.

Arsenal je večeas hrabro počeo meč, a njihovu prvu grešku kažnjava Barcelona. U 18. minutu Suarez upošljava Neymara a ovaj rutinski matira Ospinu. Nešto ranije Ospina je sjajno odbranio udarac najboljem igraču svijeta, Leu Messiju. Na kraju prvog poluvremena Arsenal je prijetio preko Sancheza ali nisu uspjeli postići gol, te smo na odmor otišli rezultatom 1-0 za domaćine.

U šestoj minuti drugog poluremena Alexis Sanchez dodaje do Mohameda Elnenyja koji je sjajno smjestio loptu u rašlje. Nakon toga Ospina je opet branio udarce Messiju i tako ostavio svoj tim u kakvoj-takvoj igri. Kada je Arsenal napadao i nadao se svom trećem golu, a onda potpunom čudu, hladan tuš za Topnike donio je Suarez koji je postigao eurogol na centaršut Alvesa, a minut nakon toga Welbeck fula sjajnu šansu.

U samoj završnici utakmice Lionel Messi postavlja konačan rezultat 3-1. Sjajna utakmica na Camp Nouu završila je zasluženom pobjedom katalonskog tima.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!