NaslovnicaVijestiBoateng: Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Boateng: Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Defanzivac Bayern Munchena Jerome Boateng vjeruje da su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo tako dobri jer oni mogu predvidjeti sve slabosti protivničkih defanzivaca.

Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Ovaj dvojac je dominirao europskim nogometom i individualnim nagradama u posljednjih 10-ak godina, nakon što su između sebe podijelili posljednjih osam izdanja Zlatnih lopti, od kojih je Messi osvojio pet, dok je Ronaldo osvojio tri.

Također su imali i dosta timskih uspjeha u svojim klubovima, a Boateng, koji se još uvijek dobro sjeća trenutka kada ga je Messi “bacio na pod” u porazu njegovog kluba u Ligi prvaka prošle sezone, priznao je njih dvojicu, zajedno sa Neymarom i Suarezom, nemoguće zaustaviti.

“Ronaldo ili Messi, koju god opciju izabrali, teško ih je zaustaviti kada vam priđu na otvorenom prostoru. Oni su jednostavno prebrzi. Neymar i Messi su niski i mogu se kretati veoma brzo, tako da je teško za defanzivce poput mene, koji su dosta viši od njih.”

“Ronaldo, s druge strane, ima visinu, ali također ima i nevjerovatnu brzinu, snagu i dobar je skakač. Protiv ovakvih igrača ne smijete biti lijeni ili tromi, jer će oni skoro sigurno proći pored vas. Oni su jednostavno predobri i iskoristit će i najmanje greške protivnika. Više od same brzine i tehnike, defanzivcima je potrebno povjerenje u sopstvene mogućnosti.”

“Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite. Zajedno sa njima i Suarez i Neymar. Jedna greška i gotovi ste.”

Popularni dvojac je poznat po mnogim oborenim rekordima, najviše onima po broju postignutih golova. Messi je postigao 441 gol u 514 utakmica u dresu Barcelone u svim takmičenjima, dok je Ronaldo postigao nevjerovatnih 347 golova u 332 utakmice za Real Madrid.

Ove sezone su obojica u vrhunskoj formi, Ronaldo je postigao 22 gola i asistirao suigračima osam puta u La Ligi, dok je Messi skupio 15 golova i sedam asistencija.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!