NaslovnicaVijestiBoateng: Spiskao sam novac na auta, klubove i lažne prijatelje

Boateng: Spiskao sam novac na auta, klubove i lažne prijatelje

Kevin-Prince Boateng, bivši igrač Tottenhama i Milana, govorio o greškama koje je napravio tokom karijere, te priznao da je trošio novac na bespotrebne stvari.

novac

Bivši reprezentativac Gane, koji je odrastao u siromašnom berlinskom kvartu, smatra “opasnim” to što je imao na raspolaganju toliki novac.

Boateng, koji sada igra za Las Palmas u španjolskoj La Ligi, rekao je za Marcu: “Za mene je to bilo nemoguće. Iz dana u dan imati toliko mnogo novca da možeš kupiti sve.”

“Za dvije godine potrošio sam sav novac na automobile, satove, obuću, noćne klubove, restorane i lažne prijatelje.”

“Za dečka poput mene, koji je odrastao bez novca u siromašnom okruženju, to je bilo opasno”.

Boateng priznaje da je napravio mnogobrojne greške u karijeri, ali smatra da je izvukao važne pouke iz njih, i danas je kao osoba i igrač jači iz tih iskustava.

“Važno je prepoznati greške u životu, zahvaljujući njima, to sam što jesam. Bio sam vrlo impulsivna osoba i sada sam vjerovatno pametniji.”

KLADI SE
Ističe da je SP 2010. za njega bilo pozitivno iskustvo, te svojevrsna prekretnica u životu.

“Na svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, gledao sam igrače koji igraju na jednom višem nivou, i mislio sam da treba da se koncentriram isključivo na to kako da dostignem taj nivo.”

“Fokus mi je bio na drugim stvarima koje nisu toliko važne, tu sam odučio da promijenim svoj mentalitet”, dodao je Boateng.

Boateng je upisao 11 nastupa za Las Palmas ove sezone u svim natjecanjima, uz pet postignutih pogodaka.

Profesionalnu karijeru je započeo u Herthi iz Berlina, odakle se 2007. preselio na White Hart Lane. Nije se uspio prilagoditi u Premier ligi, pa je pozajmljen Dortmundu, odakle je otišao u Portsmouth, pa zatim u Milan. Sa San Sira se preselio u Schalke, pa se ponovo vratio u Milan, da bi ovog ljeta stigao u Španjolsku. Za reprezentaciju Gane igrao je 15 puta i zabio dva pogotka.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!