NaslovnicaVijesti"Bojimo se Paris Saint-Germaina"

“Bojimo se Paris Saint-Germaina”

Krilni napadač Chelseaja Eden Hazard priznao je da u njegovom timu postoji strah od Paris Saint-Germaina uoči utakmica protiv francuskog prvaka u okviru osmine finala Lige prvaka.

Bojimo se Paris Saint-Germaina

Paris Saint-Germain je eliminirao Chelsea u ovoj fazi takmičenja prošle sezone, nakon što je u sezoni prije te londonski tim uspio proći “Parižane” u četvrtfinalu Lige prvaka, a Hazard tvrdi da on i njegovi suigrači nisu zaboravili utakmice iz prošle sezone.

“Bojimo se Paris Saint-Germaina. Svi u Chelseaju su nakon žrijeba pomislili 0 ne, ne PSG, ne opet oni'”, izjavio je belgijski reprezentativac za Le Parisien.

“Još uvijek se sjećamo prošlosezonskog poraza protiv njih. Imali smo sve u svojim rukama, igrali smo na domaćem terenu, a oni su igrali sa igračem manje. No, uspjeli smo izgubiti nakon dva primljena gola nakon kornera, segmenta igre u kojem smo inače u prednosti protiv svakog protivnika.”

“Moramo priznati da je PSG tim kojeg se treba bojati ove sezone. Oni su pobijedili u većini svojih utakmica i imaju sjajne igrače na svim pozicijama. Na nivou su Barcelone i Real Madrida u ovom trenutku.”

“Timovi idu na Park prinčeva znajući da mogu biti osramoćeni u potpunosti. Može li se to dogoditi i nama? Svašta se može dogoditi, ali mi još uvijek imamo velika imena i vrlo talentovane igrače. Ne otpisujte nas još, ali vam dopuštamo da pišete kako je PSG favorit…”

[su_netbet_psgchelsea]

Hazard je izdvojio Marca Verrattija kao PSG-ovog ključnog igrača, a kao dobre vijesti za svoj tim navodi to da se talijanski reprezentativac tek oporavio od povrede, te je teško moguće da će igrati, ali je dodao i da su Zlatan Ibrahimović i Angel Di Maria također ozbiljne prijetnje.”

“Verrati je njihov glavni igrač po mom mišljenju. On kontrolira igru i motor je u njihovom veznom redu. Kad god igraju loše, on svojim kvalitetom može promijeniti tok igre. Čuo sam da će on vjerovatno utakmicu početi sa klupe, a to su dobre vijesti za nas. Međutim, kao ljubitelj nogometa, volio bih ga vidjeti kako igra. Osim toga, zadao mi je i nekoliko poštenih udaraca tokom protekle dvije sezone, i volio bih mu pokazati da nisam zaboravio na to”, našalio se Hazard.

“Pored njega, tu je očito i Zlatan, koji je postigao puno golova. Angel Di Maria također igra odličnu sezonu. Imao je težak period u Manchester Unitedu, i ljudi su malo i zaboravili na njega. No, on je u PSG-u postao jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Ponekad je dobro promijeniti sredinu, stvari se razvijaju veoma brzo.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!