Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Bolton i Cardiff se pridružili utrci za Unitedovog napadača

Reprezentativac engleske U21 teško dolazi do šanse u prvom timu ‘Crvenih Đavola’ pa je zato dostupan za posudbu.

Wilson

Cardiff City i Bolton su se pridružili utrci za Man Unitedovog napadača i engleskog U-21 reprezentativca James Wilsona kojeg želi još 12 klubova na posudbu.

Wilson, kojem je tek 19 godina, još se uvijek nije uklopio u prvi tim Man Uniteda ove sezone, a teško će se i uklopiti pored novog pojačanja Martiala.

Prošle sezone odigrao je 17 utakmica i postigao 2 gola.

Derby County vodi u ovoj utrci da dovedu mladog Unitedovog napadača Wilsona na posudbu, ali Russel Slade, šef Cardiffa i trener Boltona, Neil Lennon su također vrlo blizu.

Slade je rekao: “On je očito igrač jake sposobnosti. Manchester United ima planove za njega ove sezone.”

“Ne bi bilo uredu kada ga klubovi ne bi željeli sada, kada je dostupan. A mi nećemo reći ne.”

“Lennon je dodao: “Mislim da je Man United rekao da je pola klubova u Championshipu zainteresovano za Wilsona i to mogu da razumijem. Nema sumnje da interesi postoje od mnogih klubova.”

Debi za Unitedovu prvu ekipu Wilson je napravio na Old Traffordu protiv Hull City-a, 6. maja 2014. godine, gdje je postigao dva pogodka u pobjedi od 3-1.

7. augusta 2014. godine, Wilson je postigao sva četiri gola za U21 tim ‘Crvenih Đavola’, gdje su pobijedili Man City U21 tim u finalu Manchester Senior Kupa.

Prvi gol u sezoni 2014/15 za Unitedovog napadača u prvom timu je stigao 17. januara 2015, kada je Wilson ušao kao zamjena za Johny Evansa i postigao je pogodak u sudijskoj nadoknadi i pobjedi protiv QPR-a (2 – 0).

Oznake: