NaslovnicaVijestiBomba iz Engleske: Juan Mata seli u kinesku Super ligu!?

Bomba iz Engleske: Juan Mata seli u kinesku Super ligu!?

Prema pisanju mnogih engleskim medija, Juan Mata seli u kinesku Super ligu. Naime, krilni igrač Manchester Uniteda Juan Mata je posljednje veliko ime koje je na meti klubova iz kineske Super lige, a prema pisanju medija, najmanje tri kluba su pokazala interes za playmakera “Crvenih vragova”.

Juan Mata seli u kinesku Super ligu

Kako navodi engleski Sundey People, Španjolac je posljednjih dana u pregovorima sa nekoliko kineskih klubova, te bi uskoro engleske travnjake mogao zamijeniti onima u Kini.

Pored Kineza, za njegove usluge je bio zainteresovan i Atletico Madrid, koji je i službeno poslao ponudu prošlog mjeseca, ali iz Manchester Uniteda nisu pristajali na cifru manju od 30 miliona funti, nakon čega je propao transfer. Međutim, sada bi do transfera moglo doći, s obzirom da novac ne predstavlja problem za kineske klubove koji su odlučili pojačati svoju ligu valom pojačanja iz najboljih europskih klubova, a i transfer rok u Kini završava tek 26. veljače/februara.

“Juan Mata se nadao povratku u Španjolsku, ali sada kada su Kinezi poslali svoje ponude, njihov novac je vrlo teško odbiti”, rekao je izvor blizak igraču, a prenosi Mirror.

Španjolac, koji trenutno zarađuje 170,000 funti tjedno, ove sezone je pod vodstvom Louisa van Gaala odigrao 26 ligaških utakmica, postigao četiri gola i kreirao ukupno 37 šansi. Pored toga, imao je procenat pasova od čak 89%.

Što se tiče Manchester Uniteda, još jednom su propustili priliku da smanje razliku za četveroplasiranim u ligi, nakon jučerašnjeg poraza od Sunderlanda rezultatom 2-1. Razlika i dalje ostaje šest bodova, nakon što Manchester City danas nije iskoristio priliku da ju poveća, jer je poražen od Tottenham Hotspura rezultatom 1-2.

U Engleskoj je preostalo 12 kola da se igra, a za tim sa Old Trafforda sve je manje nade da će izboriti top četiri i učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Manchester United svoju sljedeću utakmicu igra protiv Midtjyllanda u okviru šesnaestine finala Europa lige, a ta utakmica je na rasporedu u četvrtak navečer, a nakon toga ih očekuje duel protiv Shrewsbury Towna u FA Kupu sljedećeg ponedjeljka.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!