NaslovnicaVijestiBonucci htio da završi karijeru zbog bolesti sina

Bonucci htio da završi karijeru zbog bolesti sina

Leonardo Bonucci, defanzivac Juventusa i italijanske reprezentacije, otkrio je da je razmišljao da završi karijeru zbog bolesti sina.

bolesti

Bonuccijev dvogodišnji sin bolovao je od bolesti, javnosti nepoznati, ali je poslije operacije na dobrom putu oporavka, pa sjajni defanzivac može više usredotočiti na obveze u torinskom timu.

“Strahovi, koji su počeli u srpnju, nestali su prije nekoliko dana. Stalno smo Mateu pričali da je šampion i da mora pobijediti tu utakmicu. Počeo je da igra nogomet s bratom, a sada će ponovo. Konačno stvari idu u pravom smjeru, fizički i psihički “, rekao je Bonucci za talijansku Repubblicu.

On je priznao da je bio pod velikim pritiskom, tolikim da je htio prestati s igranjem u 29. godini.

“Osjetili smo da nije isti dječak kada je bolest počela. Momentalno smo zakazali analize, pa operaciju, koja je trajala osam sati. Tih nedjelja sam razmišljao da prekinem s nogometom, nisam mogao koncentrirati na posao”, kazao je Bonucci.

Odlični stoper Juventusa, čim se stabiliziralo stanje njegovog sina, potpisao je novi četvoroipogodišnji ugovor sa “starom damom”.

Bonucci je stigao u Torino 2010. godine iz Barija, a od tada je za Staru damu je nastupio 290 puta, te zabio 18 pogodaka. Sa crno-bijelima je osvojio pet naslova prvaka Italije, dva Kupa Italije, te stigao do finala Lige prvaka 2015, kada ih je u finalu zaustavila Barcelona.

Dres reprezentacije Italije oblačio je 67 puta, postigavši 4 gola, s kojom je na Europskom prvenstvu 2012. igrao u finalu, gdje su poraženi od Španjolske.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!