NaslovnicaVijestiBorussia Dortmund ima novog trenera!

Borussia Dortmund ima novog trenera!

Borussia Dortmund ima novog trenera! Njemački klub dobio je novog šefa stručnog štaba, nakon što je klupu napustio Peter Stoger, koji je zimus došao iz Kolna.

Njemački nogometni velika Borussia Dortmund ima novog trenera. U Bundesligu se vraća švicarski stručnjak Lucien Favre, koji je u protekle dvije sezone trenirao francuskog ligaša OGC Nice.

Kako piše njemački sportski specijalist Kicker, Favre je potpisao ugovor do 30. lipnja 2020. godine. Ovaj 60-godišnji Švicarac s uspjehom je ranije vodio Borussiju Mönchengladbach, koju je od kandidata za ispadanje pretvorio u klub za Europu.

[su_no1forfootball]

Prije toga vodio je i berlinsku Herthu, s kojom je u sezoni 2008/2009 zauzeo četvrto mjesto, što je jedan od najboljih plasmana kluba iz Belina uopće.

Favre je s OGC Nizzom prošle sezone u Francuskoj zauzeo treće mjesto, odmah iza Monaca i PSG-a. Ove sezone je podbacio, osvojivši osmo mjesto, što znači da klub s juga Francuske, za kojeg igra i Mario Balotelli, ove godine neće u Europu.

Favre će naslijediti Petera Stögera, koji je ekipu iz Dortmunda vodio u posljednjih pola godine i uspio osigurati mjesto u Ligi šampiona. On je i prošle sezone bio jedan od najizglednijih kandidata za klupu Dortmunda, ali su se šefovi na kraju odlučili za nizozemskog trenera Petera Bosza, koji je ubrzo morao otići jer je imao katastrofalne rezultate i jednako neuvjerljivu igru tima. Prije toga vodio ih je Thomas Tuchel, s kojim su se razišli nakon osvajanja njemačkog kupa prošle sezone.

Borussia Dortmund trenutačno se nalazi u SAD-u, još uvijek s trenerom Stögerom, a odigrat će jednu testnu utakmicu protiv kluba Los Angeles FC. Po povratku ih čeka novi trener i nova pravila igre.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!