NaslovnicaVijesti"Borussia može igrati na istom nivou kao i Bayern!"

“Borussia može igrati na istom nivou kao i Bayern!”

Golman Borussije Dortmund Roman Burki smatra da je njegov tim pokazao da može konkurirati Bayernu, nakon što su u subotu odigrali 0-0 protiv trenutnog prvaka Njemačke.

Borussia može igrati na istom nivou kao i Bayern

Burki je tu noć izvanredno branio i sačuvao svoju mrežu netaknutom, te se Borussija zadržala na pet bodova zaostatka za “Bavarcima”.

Iako Burki osjeća da je mogao i bolje braniti, dodao je i da je ponosan na svoj tim.

“Stvarno imam pomiješane osjećaje. Trebao sam bolje reagovati u par navrata, ali drago mi je posebno zbog one refleksne obrane kada je šutirao Arturo Vidal”, rekao je švicarski reprezentativac nakon utakmice.

“Analizirat ćemo gdje smo pravili greške i učiti iz toga. Drago mi je što smo zadržali našu mrežu netaknutom. Pokazali smo da Borussia može igrati na istom nivou kao i Bayern. Veoma sam ponosan na ovaj tim.”

Vezni igrač Sven bender je zadovoljan rezultatom, iako je imao priliku da matira Neuera i smanji bodovni zaostak na tri boda razlike.

“Uzet ćemo ovaj bod. Bayernova prednost ostaje ista kao što je i bila, ali još uvijek ima dosta utakmica da se igra. Nadam se da ćemo našu igru dalje graditi na onome što smo danas uradili. Još uvijek je dosta mogućnosti, ali očito je da je Bayern u boljem položaju u ovom trneutku.”

“Ukoliko pobijede u svim preostalim utakmicama, nemamo šansi, ali mi moramo samo nastaviti pobijeđivati. Mislim da je to najbolji način da pritisak prebacimo na njih.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!