NaslovnicaVijestiBRAVO, BRAVO, BRAVO! HRVATSKA JE OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA EURU!

BRAVO, BRAVO, BRAVO! HRVATSKA JE OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA EURU!

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Hrvatska je u borbi za treće mjesto odnosno brončanu medalju sa 31-24 bila bolja od Norveške.

OIR_resizer

Pomlađena Hrvatska pokazala je da ima kvalitetu i da se i dalje može boriti za najsjajnija odličja. Na ovom Europskom prvenstvu čas smo bili bez šansi, čas smo priželjkivali zlato.

Izbornik Željko Babić uoči prvenstva u Poljskoj rekao je kako bi ova momčad najjača trebala biti 2018. godine, ali i kako na Olimpijske igre ove godine idu po zlato. Cilj je bio vidjeti koliko ova nova lica u reprezentaciji mogu.

Naravno, treba uzeti i u obzir kako nekoliko mlađih igrača nije uspjelo doći do nastupa za reprezentaciju jer su se ozlijedili. Neki od tih su Filip Ivić, Luka Stepančić i Domagoj Pavlović.

Nakon posljednje pripremne utakmice za Euro, Hrvatska je teško stradala od Slovenije sa 32-17. Nakon tog poraza nismo znali što bi mislili. Može li ova Hrvatska učiniti štogod na prvenstvu?

Krenuli smo solidnom pobjedom protiv Bjelorusije (27-21), no na prvom “pravom” ispitu smo zakazali – Norveška nas je pobijedila sa 34-31.

Sa dvije nove pobjede protiv Islanda (37-28) i Makedonije (34-24), vratila nam se nada. Bili su naši dečki uvjereni kako mogu savladati Francuze. Štoviše iz razloga što su uspjeli zaustaviti najbolje igrače Islanda i Makedonije (Aron Palmarsson i Kiril Lazarov).

Francuska nam je ponovno očitala lekciju i savladala nas sa 32-24. Poraz je mogao biti i bolniji da u samoj završnici susreta nisu krenuli lakšim tempom i sa pomlađenim igračima.

Samo nas je teorija držala u igri za prolaz u finale. Sve je krenulo kako treba, posljednji dan trebala nam je “samo” pobjeda Norveške protiv Francuske i naša pobjeda protiv Poljaka sa 11 ili više razlike.

Norveška je sa 29-24 pobijedila čudesnu Francusku i izbacila ih iz borbe za medalju, a onda je uslijedilo ČUDO! Hrvatska je sa 37-23 demolirala domaćina i plasirala se u polufinale. Tada nam se ponovno vratila vjera u medalju, vjera u zlato. Priželjkivali smo Portugal 2003. godine.

Nažalost, poraženi smo u polufinalu od Španjolske sa 33-29. Čudesna pobjeda protiv Poljske na nama je ostavila traga i nismo igrali na najvišem nivou. Naš prvi vratar u toj utakmici bio je Mirko Alilović, a ne Ivan Stevanović koji je bio fantastičan protiv Poljaka.

U borbi za treće mjesto savladali smo Norvežane sa 31-24 i na taj način izborili izravan plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, ali se i okitili broncom, koje nam posljednjih godina ne manjka.

Naš najbolji strijelac danas je bio Zlatko Horvat sa osam pogodaka, a slijedio ga je Domagoj Duvnjak sa 6, dok su Marino Marić i Manuel Štrlek postigli po četiri pogotka.

Dodajmo još i kako je Manuel Štrlek uvršten u najbolju momčad prvenstva.

Optimistični smo uoči Olimpijskih igra ove godine. Iza nas su ostale Francuska, Danska, ali i domaćin Poljska. Karta Europe u rukometu se promijenila. I sa pomlađenom krvi i dalje smo opasni, s pravom se možemo nadati medalji u Riju.

Još jednom velike čestitke rukometašima Hrvatske reprezentacije!

[su_bet365_tennis_live_stream]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!