NaslovnicaVijestiBrazilac odgovorio na interes Chelseaja

Brazilac odgovorio na interes Chelseaja

Brazilac odgovorio na interes Chelseaja. Alex Teixeira je pozdravio interes kluba iz Premier lige i vjeruje da bi eventualni transfer u londonski Chelsea povećao njegove šanse da bude pozvan u reprezentaciju.

Brazilac odgovorio na interes Chelseaja

Veznjak Shakhtara, Alex Teixeira je izjavio da je veoma sretan što je Chelsea zainteresovan za njegov potpis. Navodno će ga Plavci morati platiti oko 30 miliona eura.

Brazilac, koji je postigao 26 golova ove sezone, dok klub iz Donetska želi da povrati ukrajinsku titulu od Dinamo Kijeva, ostaje vrlo otvoren i iskren o svom odlaksu iz kluba.

Menadžer Shakhtara, Mircea Lucescu je nedavno govorio o svojoj želju da blokira bilo koju ponudu za veznjaka u januarskom prelaznom roku, ali Teixeira ima veliku nadu i kako kaže osjećaj da bi se dogovor mogao uskoro ostvariti, ali samo ukoliko dođe prava ponuda.

Na pitanje o mogućem odlasku u Premier ligu, Teixeira je rekao: “Chelsea? Drago mi je da su zainteresovani. Sa moje strane, ja ću učiniti sve da napredujem i nastavim sa treninzima.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

26-godišnjak je također rekao da bi njegov transfer u Premier ligu poboljšao šanse da se probije u ekipu Brazila.

“Želim biti dio brazilske reprezentacije, tako da ću možda i morati preći u drugi klub”, dodao je Brazilac.

Svoju karijeru je počeo u Vasco de Gami, igrajući za mladi tim od 1999. do 2007. godine. U prvi tim je promovisan januara 2008. godine, gdje je otišao u Dubai na turneju sa timom.

11. maja 2008. godine debituje u ligi kao zamjena u utakmici koju su izgubili od Internacionala, tada je imao 18 godina. Prvi gol je postigao 28. juna 2008. kada je njegov tim pobijedio Ipatingu, rezultatom od 4-2.

Za Shakhtar je debitovao 20. marta 2010. godine. Počeo je utakmicu protiv Zorya Luhansk, a onda u drugom poluvremenu bila je 55 minuta utakmice, zamijenjen je sa Ilsinhom. Te sezone je odigrao samo tri utakmice za ukrajinski klub, ali je tada osvojio i svoj prvi trofej sa Shakhtarom.

U europi je debitovao 15. septembra protiv Partizana. Prvi gol je postigao 3. oktobra u nadoknadi vremena protiv Dinamo Kijeva, gdje je Shakhtar pobijedio rezultatom od 2-0.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!