NaslovnicaVijestiBrazilski reprezentativac poručio: Čekam Guardiolin poziv!

Brazilski reprezentativac poručio: Čekam Guardiolin poziv!

Prema pisanju brazilskog portala Globo Esporte, vezni igrač Shakhtar Donetska Frederico Rodrigues Santos, poznatiji kao Fred, nakon nedavno odigrane humanitarne utakmice u Brazilu poručio je kako čeka poziv trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole.

Fred želi u Manchester City

24-godišnjak se već duže vrijeme povezuje sa dolaskom u Manchester City, ali ‘Građani’ još uvijek nisu poslali ponudu za njega.

On je u intervjuu rekao: “Zainteresirano čekam Guardiolin poziv. Mislim da bih dosta napredovao pod njegovim vodstvom. Engleska je najbolja liga na svijetu, uvijek sam sanjao da zaigram tamo.”

24-godišnjak je bio dio jedinog tima koji je slavio protiv Manchester Cityja ove sezone. To se desilo u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka, kada je njegov Shakhtar slavio rezultatom 2-1, ali uprkos tome ‘Građani’ su osvojili prvo mjesto u grupi.

On je impresionirao na toj utakmici, kao i na uzvratnoj na Etihadu, gdje je Manchester City slavio rezultatom 2-0, a kako pišu engleski mediji, Guardiola ga želi dovesti kao nasljednika Fernandinha, koji je u klubu jedan od najvažnijih igrača otkako je stigao 2013. godine. Pored Fernandinha, u svlačionici Manchester Cityja nalazi se još nekoliko Brazilaca, uključujući Danila, Gabriela Jesusa i Edersona.

[su_no1forfootball]

Fred je karijeru počeo u brazilskom Internacionalu 2011. godine, u čijem dresu je u dvije godine postigao osam golova u ukupno 55 nastupa. U ljeto 2013. godine stigao je u svoj trenutni klub Shakhtar Donetsk sa 15 miliona eura, te je u četiri i pol sezone odigrao 140 utakmica i postigao 12 golova.

Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao ukupno 24 utakmice, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a njegova vrijednost prema portalu Transfermarkt se procjenjuje na osam miliona eura.Manchester Cuty je trenutno vodeći u Premier ligi nakon 22 odigrana kola sa 62 osvojena boda, čak 15 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. U top četiri još se nalaze Chelsea sa 46 bodova, te Liverpool sa 44 osvojena boda. ‘Građane’ u sljedećem kolu očekuje veliki derbi protiv Liverpoola na Anfieldu, a ta utakmica je na rasporedu sljedeće nedjelje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!