NaslovnicaVijestiBritanske vlasti upozoravaju: Ovo su mete napada na Europskom prvenstvu

Britanske vlasti upozoravaju: Ovo su mete napada na Europskom prvenstvu

Britanske vlasti upozorile su svoje državljane koji planiraju nazočiti Europskom prvenstvu u nogometu, u Francuskoj, da tamošnji stadioni, zone za navijače, željezničke i autobusne stanice predstavljaju moguće mete terorističkih napada.

britanske vlasti

“Postoji velika opasnost od terorizma”, navodi se u upozorenju britanskog Ministarstva vanjskih poslova namijenjenog svojim građanima ljubiteljima nogometa, koji planiraju put u Francusku, prenosi AFP.

Na sajtu Foreign Officea, fanovi nogometa se savjetuju da budu oprezni u svako doba i da prate upute francuskih vlasti.

“Tijekom Europskog prvenstva u nogometu, stadioni, zone za navijače, lokacije na kojima mogu slijediti prenosi utakmica, kao i transportne zone, predstavljaju potencijalne mete terorističkih napada”, upozorio je Foreign Office.

Podsjetimo, teroristički napad u Francuskoj desio se u studenom prošle godine, a odnio je 123 života, a oko 300 osoba je povrijeđeno. Napad se desio istovremeno na oko šest lokacija u Parizu, a jedna od njih je i stadion Stade de France gdje se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke. Obje reprezentacije ostale su ‘zarobljene’ u svlačionicama sve do sljedećeg jutra.

Ured britanskog premijera Davida Camerona je priopćila da to upozorenje nije objavljeno kao odgovor na neku konkretnu opasnost, već kako bi ljubitelji nogometa dobili potrebne informacije.

Europsko nogometno prvenstvo počinje u petak, 10. lipnja, utakmicom na Stadionu Francuska u Saint Denisu, gdje domaćin turnira igra sa selekcijom Rumunjske.

Jutros je izbio požar u blizini Stadiona “Francuska”, u kome je pet osoba izgubilo život.

Nogometno prvenstvo u Francuskoj počinje 10. srpnja, a trajat će tačno mjesec dana.

[su_bet_at_home_o_la_la]

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!