Britanske vlasti upozoravaju: Ovo su mete napada na Europskom prvenstvu

Britanske vlasti upozorile su svoje državljane koji planiraju nazočiti Europskom prvenstvu u nogometu, u Francuskoj, da tamošnji stadioni, zone za navijače, željezničke i autobusne stanice predstavljaju moguće mete terorističkih napada.

britanske vlasti

“Postoji velika opasnost od terorizma”, navodi se u upozorenju britanskog Ministarstva vanjskih poslova namijenjenog svojim građanima ljubiteljima nogometa, koji planiraju put u Francusku, prenosi AFP.

Na sajtu Foreign Officea, fanovi nogometa se savjetuju da budu oprezni u svako doba i da prate upute francuskih vlasti.

“Tijekom Europskog prvenstva u nogometu, stadioni, zone za navijače, lokacije na kojima mogu slijediti prenosi utakmica, kao i transportne zone, predstavljaju potencijalne mete terorističkih napada”, upozorio je Foreign Office.

Podsjetimo, teroristički napad u Francuskoj desio se u studenom prošle godine, a odnio je 123 života, a oko 300 osoba je povrijeđeno. Napad se desio istovremeno na oko šest lokacija u Parizu, a jedna od njih je i stadion Stade de France gdje se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke. Obje reprezentacije ostale su ‘zarobljene’ u svlačionicama sve do sljedećeg jutra.

Ured britanskog premijera Davida Camerona je priopćila da to upozorenje nije objavljeno kao odgovor na neku konkretnu opasnost, već kako bi ljubitelji nogometa dobili potrebne informacije.

Europsko nogometno prvenstvo počinje u petak, 10. lipnja, utakmicom na Stadionu Francuska u Saint Denisu, gdje domaćin turnira igra sa selekcijom Rumunjske.

Jutros je izbio požar u blizini Stadiona “Francuska”, u kome je pet osoba izgubilo život.

Nogometno prvenstvo u Francuskoj počinje 10. srpnja, a trajat će tačno mjesec dana.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Oznake: