NaslovnicaVijestiBuffon imenovao pet najboljih napadača protiv kojih je igrao, izostavio sa liste...

Buffon imenovao pet najboljih napadača protiv kojih je igrao, izostavio sa liste jednog od najvećih!

Golman Juventusa, Gianluigi Buffon, imenovao je pet najboljih napadača protiv kojih je igrao u svojoj karijeru, izostavivši jednog od najboljih nogometaša u povijesti.

Legendarni italijanski golman u svojoj bogatoj karijeri susreo se sa mnogim od najboljih igrača u povijesti ovog sporta, isprativši bar dvije generacije, tokom svoje 22-godišnje karijere.

Buffon je profesionalnu karijeru započeo u Parmi, a godine 2001. Juventus ga kupuje od Parme za 53 milijuna eura, čime postaje najskuplji vratar na svijetu, a taj iznos ni do danas nije nadmašen.

[su_bet365_app]

Slovi za jednog od najboljih svjetskih vratara, a institut za nogometnu povijest i statistiku proglasio ga je najboljim vratarom svih vremena.

Na Svjetskom prvenstvu 2006. prima samo dva gola (jedan je autogol suigrača Cristiana Zaccarda, a drugi jedanaesterac Zinedinea Zidanea u finalu). Buffon je sačuvao svoj gol 453 minute, što ga stavlja na peto mjesto nesavladanih vratara svih vremena na SP. Na tom prvenstvu Italija osvaja titulu svjetskih prvaka. FIFA ga je ponovo proglasila najboljim vratarom 2006.

U razgovoru sa Buffonom, upitan je da izabere pet najboljih napadača protiv kojih je nastupao, ali na iznenađenje mnogih, izostavio je jedno ime.

“Harry (Kane) je sada jedna od najboljih napadača u Europi – u to nema nikakve sumnje”, rekao je Buffon.

“Kao igrač, uvijek možete unaprijediti neke segmente u igri, ali postoje neke stvari koje se ne mogu naučiti. Taj prirodni golgeterski instinkt je za mene talenat sa kojim se rađa.”

“Tokom godina sam vidio da Ronaldo (Brazilac), Cristiano, Inzaghi, Batistuta imaju taj instinkt koji golmanima zaista zadaje glavobolje, i jasno je da ga Kane posjeduje.”

Slučajno ili pak s namjerom, izostavio je Lionela Messija, jednog od dvojice najboljih nogometaša na svijetu, te svakako jednog od najboljih u povijesti.

“To je jedan od najvećih izazova igranja na najvišem nivou, prilika da testirate sebe protiv najboljih igrača – to je nešto u čemu sam oduvijek uživao”, dodao je Buffon.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!