NaslovnicaVijestiBuffon: To je poraz za sve nas

Buffon: To je poraz za sve nas

Kapetan Juventusa Gianluigi Buffon izjavio da je protiv velikog priljeva novca sa Dalekog Istoka i poručio da je dolazak novih kineskih vlasnika u Inter i Milan loš za talijanski nogomet. Tvrtka Suning ljetos je preuzela 70 posto dionica Intera, dok je jedan kineski konzorcij u kolovozu potpisao preliminarni sporazum s prvim čovjekom “rosonera” Silvijom Berlusconijem oko kupnje kluba.

gianluigibuffongoldenfootawarddaytwovyg4b6ibtn3x

“To je poraz talijanskog nogometa, zemlje, tradicije i svega ostalog. Imamo ono što smo zaslužili, nestabilni smo, bez osjećaja pripadnosti, a povijest mnogo govori. Govorim o talijanskom indentitetu, poslije tri desetljeća nalazimo se u teškom trenutku i ne možemo prihvatiti da je reprezentacija 10. na svijetu posljednjih 10 godina”, rekao je Buffon za Corriere della Sera.

Velikani sa San Sira posljednjih godina su u konstantnom padu, financijski više ne mogu parirati klubovima iz Premijer lige, pa ni Juventusu, zbog čega su se okrenuli svježem kineskom kapitalu.

To se sve poklopilo s idejom predsjednika Kine Xi Jinpinga jer želi prisustvo svoje zemlje u globalnom sportu, pa su pojedine tvrtke već krenule u kupovinu nogometnih klubova poput Intera, Milana, West Bromwich Albiona, Hulla…

Juventus je trenutno u Seriji A na prvom mjestu jer su u osam utakmica skupili 21 bod, dok je Milan treći sa 16 bodova, što je veoma dobar start s obzirom da su prethodne sezone počinjali nerijetko sa poteškoćama. Inter je na 11. mjestu sa isto toliko bodova.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!