NaslovnicaVijestiBuffona još osam utakmica dijeli od velikog rekorda

Buffona još osam utakmica dijeli od velikog rekorda

Legendarnog  vratara Juventusa i italijanske reprezentacije, Gianluigija Buffona, dijeli još samo osam utakmica od velikog rekorda.

Čudesnu reprezentativnu karijeru Gianluigi Buffon (40) je htio završiti u doigravanju za SP 2018- u studenom prošle godine, kada je sa 175 nastupa za Azzurre pomjerio osobni, ali i europski rekord.

Ipak, legendarni vratar se predomislio, u petak protiv Argentine (0:2) je upisao i 176. “recku”, tako da mu do apsolutnog svjetskog najboljeg rezultata fali još samo osam utakmica.

[su_watch_live_football]

Na Buffonovoj meti je bivši egipatski veznjak Ahmed Hassan, koji je svjetski rekorder. Proslavljena zvijezda “faraona”, koja sada ima 42 godine i bavi se trenerskim poslom, od 1995. do 2012. oblačio je dres reprezentacije čak 184 puta.

U Europi najbliži Buffonu od nogometaša koji su još uvijek nastupaju u nacionalnim timovima, su Realove zvijezde Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo. Štoper Španjolske, koji će 30. ožujka proslaviti 32. rođendan, zaostaje 27 utakmica za čuvarom mreže Juventusa, pošto ih ima 150.

Ukoliko uspije jednog dana da ga prestigne, bit će to logičan slijed, budući da je Ramos najmlađi igrač koji je 100 puta igrao za nacionalnu vrstu, a došao je do jubileja kada je imao samo 26 godina.

“Ne razmišljam o dostizanju Buffona. Sve što mogu reći na tu temu je da mi je čast što imam priliku da igram u Gigijevoj eri. On je legenda europskog i svjetskog nogometa” kaže Ramos.

Samo dva koraka iza kapetana “kraljevskog kluba” je golgeter velikana sa Santiago Bernabeua Cristiano Ronaldo, sa 148 utakmica. Portugalski velemajstor je više puta isticao da namjerava još dugo da igra nogomet, a u veljači je napunio 33 godine.

Kada su u pitanju igrači koji su u mirovini, ili su aktivni a ne dobijaju pozive za reprezentaciju, najviše utakmica poslije Bufona sakupio je 36-godišnji Iker Casillas. Golman Porta je 167 puta oblačio dres Španije, ali od 1. lipnja 2016. nije nijednom branio, i male su šanse da će se to promijeniti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!